Közgyűlés

2024.05.30. 10:41

Szombathelyi közgyűlés: az óvodapedagógusok bére és Horváth Gábor petíciója is téma a városházán

Az áprilisban megválasztott diákpolgármester beiktatásával kezdődött a közgyűlés. Pataki Gergely reményét fejezte ki, hogy a városvezetéssel való közvetlen viszony a jövőben is megmarad, ők töretlen lelkesedéssel folytatják majd a munkát. A diákalpolgármesterekkel együtt átvette megbízólevelét.

Vaol.hu

Horváth Gábor önkormányzati képviselő

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Illés Károly (FIDESZ-KDNP) frakcióvezető felszólalásában Maruzsa Zoltán államtitkár szombathelyi látogatásáról beszélt.  

Kiemelte: pontos adatokat hozott, hogy a szombathelyi óvódapedagógusok bére még mindig nincs rendben. Kéri: fizessék ki az elmaradt béreket! 

Nemény András (ÉSZ) polgármester szerint nem szokás iskolában kampányolni, emiatt több szülő felháborodott. Egyébként fenntartja a korábbi állításukat és ezt számításokkal alá is tudják támasztani. Dr. Károlyi Ákos jegyző elmondta, korábbi közgyűlésen részletesen bemutatta a Gamesz számításait. Szerinte két okból nem egyeznek a számítások: egyrészt mert 63 bölcsődei dolgozó tekintetében is végre kell hajtani az emelést, másrészt az államtitkárság a tavaly novemberi és a februári összegeket hasonlította össze.  

Dr. Czeglédy Csaba (független) felszólalásában közölte: Részt vett a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlésén. Él a remény, hogy olyan jogi megoldást sikerül találni, amellyel új alapokra helyezhető a Haladás. A tegnapi Haladás taggyűlés részleteiről ITT írtunk.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő több száz aláírást gyűjtött össze a szükséges járdafelújítások és gyalogátkelőhelyek felfestése ügyében a Minerván. A petíciót átadta dr. Nemény András polgármesternek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában