Kiváló művész

2024.06.08. 08:21

Harmincöt éve angyalszárnyakon – Gráf Zsuzsannával Kondor Katalin beszélget Kőszegen

Gráf Zsuzsanna karnaggyal, Kőszeg díszpolgárával beszélget Kondor Katalin újságíró június 12-én, szerdán 18 órakor az Árpád-házi Szent Margit Iskola dísztermében.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

A kőszegi születésű Gráf Zsuzsanna Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének oktatója, a Városmajori Gimnázium zenei tagozata és az Angelica Leánykar alapítója 2024 márciusában a nemzeti ünnepen Magyarország Kiváló Művésze díjat kapott. Harmincöt éve, 1989-ben alapította a kórust, melynek azóta is vezető karnagya. Budapesten él, de ős-kőszeginek mondja magát: a várossal mindvégig megmaradt a kapcsolata. Ezúttal arra készül, hogy megossza a kőszegiekkel az elmúlt 35 év történéseit, mérföldköveit. Kondor Katalinnal felvázolják a művész életútját, a kórus „pályafutását”, élményeit, és szóba kerül a jövő is. Vetített képek, koncertrészletek színesítik majd a másfél órás beszélgetést. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában