Bensőséges hangulatú találkozó

2024.06.29. 15:09

Nyugdíjas határőrök találkoztak Szombathelyen - fotók

Bensőséges hangulatú találkozón jöttek össze szombaton, június 29-én a vármegye nyugállományú fegyveres szolgálattevői a Petőfi-telepen lévő sportpályán.

Gombos Kálmán

Forrás: Unger Tamás

A Himnusz és a Határőrinduló elhangzása után Ilauszki Tiborné nyugalmazott határőr őrnagy, a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: ezeket a találkozóikat 32 éve rendezik meg. A Határőrség ugyan 17 éve megszűnt, ám az egyesület továbbra is kiemelt fontosságúnak tartja a hagyományőrzést – és ezt az alkalmat is. Bucsuban koszorúzást tartanak a kopjafánál, és részt vesznek Apátistvánfalván is az Országos Határőrnapi Ünnepségen is.

Dr. Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere is szólt az árnyas sátrak alatt letelepedő ifjabb vagy korosabb nyugdíjasokhoz. Örömét fejezte ki, hogy derűs, összetartó embereket lát, hiszen a városnak nagyon fontos, hogy az ilyen mikroközösségek éljenek, jól működjenek.

Két születésnapost is köszöntöttek: Mihályiné Nemes Rita 65, Győrfi László pedig 75 éves lett. Aki pedig hamarosan 90 éves lesz: Gál Sándor, nyugállományú főtörzszászlós, aki Rábafüzesen volt útlevélkezelő. Sanyi bácsi nagyon jó egészségnek örvend, ide is örömmel jött, és remekül érezte magát társai között.

Az összejövetelen Haluska Pál és felesége, Erzsi vigyázta a rotyogó kondért, amibe nem csak előre megpácolt vaddisznóhús, hanem jóféle gomba is került. Dr. Horváth László, a Vas vármegyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesületének elnöke és dr. Orbán Péter nyugalmazott altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány (és vadász) is közreműködtek, jó hangulatban, mosolyogva.

Isten éltesse a közösség minden tagját!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában