Ünnepség

2024.06.08. 08:25

Öregdiák találkozó utcabállal Kőszegen

Százhuszonöt éves fennállását ünnepli idén a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Az ünnepi tanév egyik kiemelkedő eseményeként Öregdiák találkozót szerveznek június 15-én, szombaton. A nagy múltú intézmény jubileumán egy új hagyomány is útjára indulhat Kőszegen.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Több mint harminc osztály regisztrált az Öregdiák találkozóra. Mesterházy Balázs igazgatótól megtudtuk: az iskola udvarán felállítandó sátorban délelőtt a hálaadó áhítat után műsort adnak diákjaik, ott tartják a Horváth Antal és Söptei Imre által írt iskolatörténeti könyvük bemutatóját és előadással készül az iskolához családi szálakkal kötődő Arató András (Hide The Pain Harold). A vezetett iskolai és tankerti séták mellett – jövőbe mutató programpontként – hivatalosan is beszámolnak a TEKI Öregdiákok Baráti Körének megalakulásáról.

Az Öregdiák találkozó utcabállal zárul, melyet Kőszeg önkormányzatának támogatásával idén szerveznek meg először. Ezzel kapcsolatban Básthy Béla polgármester lapunknak elmondta, hogy a városházán folyamatosan napirenden van Kőszeg iskolaváros imázsának erősítése. Ennek jegyében immár harmadik éve a város Kőszegi Diákjelvénnyel búcsúzott a ballagóktól, idén pedig az evangélikus iskola Öregdiák találkozójához csatlakozva a Diákünneppel zárják a tanévet. A Diákünnepre visszavárják a kőszegi iskolákban végzett diákokat a világ minden részéről – a legtávolabbról érkezők és a legrégebben végzettek külön köszöntését is tervezik. Az ötletet pozitívan fogadta az evangélikus iskola, így, ha a diákság is megfelelően reagál, a nagy múltú intézmény évfordulóján egy új hagyományt indíthatnak útjára Kőszegen. 

Mesterházy Balázs a város kezdeményezéséről így vélekedik: – Természetesen nemcsak az anyagi támogatás miatt fogadtuk szívesen az ötletet, hanem mi is megláttuk azokat a lehetőségeket és – főleg kapcsolati – értékeket, amiket az egykor idejáró diákok tudnak hozni saját iskolájuknak és Kőszegnek. Már az elmúlt években is szerettük volna összegyűjteni saját intézményünk alumni közösségét, erre jó alkalomnak tűnt a 125 éves évforduló. A közös Diákünnep meghirdetése szerintem fontos üzenet. A délutáni és esti programot – közös EB-meccsnézés, zenei előadások, úgynevezett „open mic” lehetőség és esti utcabál mások mellett Meggie-vel és DJ-vel – természetesen mindenki számára nyitottnak hirdetjük. Mi is örülnénk, ha ez az alkalom egy hagyományteremtő, tanévzáró Diákünnepet indíthatna el, azon leszünk, hogy ezen az alkalmon áldás legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában