Megismerkednek a katonai élettel

2024.07.26. 10:36

Honvédelmi táborok – Kalandozás és helytörténeti ismeretek Vas vármegyében

z első olyan honvédelmi táborát tartotta az MH 7. Klempa Kálmán Területvédelmi Ezred, 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalja, ahol a "Tanítsunk Magyarországért!" nevű program keretében a történelmi és helytörténeti ismeretek kaptak nagyobb hangsúlyt.

Csabai Bernadett

Honvédelmi tábor

Fotó: Unger Tamás

Az első néhány bevezető előadás után a diákok elsajátították a katonai táborozási ismereteket - tudtuk meg a Magyar Honvédség munkatársától.
A programot színesítette a szombathelyi repülőtér látogatása, ahol helytörténeti előadást meghallgatása után az ott található légi járműveket tekinthették meg a táborozók. Később a „Mátyás Király Fekete Serege” Hagyományőrző Csoport tagjai történelmi bemutatót tartottak számukra. Mindezek mellett lehetőségük nyílt a Kőszegi-hegységben túrázni, boksz edzésen részt venni, illetve kenuzásra is volt lehetőségük a lukácsházi Abért-tónál.
A táborlakókkal meglátogattuk a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárt is, Tatár József előadása során pedig érdekes történelmi ismereteket kaptak a magyar korona őrzési helyének történetéről Velemben. 

A "Tanítsunk Magyarországért!" tábor során a gyerekek nemcsak katonai ismeretekkel gazdagodtak, hanem értékes történelmi és helytörténeti tudásra is szert tettek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában