Kirándulás

2024.07.01. 09:00

Öröm és kacagás: Olcsaisok a Sárvíz tavon - fotók

A körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola harmadik osztályosai izgalmas kiránduláson vettek részt a festői Gersekaráti Sárvíz tavon. Közel 60 gyermek érkezett ide, hogy megismerkedjen a horgászat alapjaival és élvezze a vízparti kalandokat.

Vaol.hu

Forrás: VN

A gyerekek izgatottan gyülekeztek a fák árnyékában, Babos Andrea, Gersekarát alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vasi Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke bemutatta a fiataloknak a horgászfelszerelések alapjait, és ismertette az alapvető szabályokat.

A gyors bevezető után a két osztályt négy csapatra osztották, és megkezdődött az óriás horgász puzzle vetélkedő. Nevetés és izgalom töltötte meg a levegőt, ahogy a gyerekek együtt dolgoztak a feladatok megoldásán. Végül a „Szitakötők csapata” aratott győzelmet a kirakós játékban, de mindenki győztesnek érezhette magát a közös élményeknek köszönhetően.

Forrás: VN

A csapatok 5-5 párosa szárazföldi halfogásban tesztelte magát plüss halakra . A verseny izgalma és a barátokkal való közös játék mindenkit magával ragadott. A versenyszám legeredményesebb csapata a „Hal FC” lett 40 darab kifogott halacskával.

A délelőtti programon igazi horgászatban is kipróbálhatták magukat a fiatalok a halászati őrök segítségével. A tó gazdag apró halállománya révén szinte minden fiatalnak sikerült kifogni egy kisebb keszeget, kárászt, küszt. A gyerekek öröme és büszkesége szinte tapintható volt, hiszen többségüknek életük első horgászélményében volt részük, amit biztosan sokáig emlegetni fognak.

A közel kétórás programot eredményhirdetés zárta: minden csapat oklevelet és egy kis ajándékot kapott a szövetségtől, emlékeztetve őket erre a különleges vízparti élményre. Ez a nap nemcsak a horgászat alapjainak elsajátításáról szólt, de talán egyben tökéletes bevezetés volt a nyári vakációnak is.

A program a Sárvíz-tó ingyenesen látogatható strandján folytatódott finom ebéddel és játékkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában