Kiképzés

2024.07.04. 10:00

Új tartalékosok a 83. zászlóaljnál - Egy hónapos összevont kiképzés kezdődött - fotók

Egy hónapos összevont kiképzésüket kezdték meg vasárnap a Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred Vas vármegyei illetőségű Poppr Emil 83. Területvédelmi Zászlóaljnál azok az önkéntesek, akik az önkéntes területvédelmi tartalékos állományba jelentkeztek.

Polgár Patrícia

Forrás: Szendi Péter

Az önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezők múlt héten, vasárnap kezdték meg a kiképzésüket, málhazsákjaikat és a szükséges felszereléseiket hétfőn vehették át a szombathelyi Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Deák Ferenc utca 76. szám alatti épületében, ahol az elméleti oktatásukra is sor kerül. A Magyar Honvédség szokásosan tizenkét hónapon át, hétvégenként képzi az önkéntes tartalékosokat. Ehelyett azonban most összevont formában, egy hónapon át mindennap – hat-nyolc kiképzési órában – lesz a kiképzés. A foglalkozásokon tizenöt olyan fiatal férfi és nő vesz részt, akik a területvédelmi ezred – főleg Vas vármegyeieket tömörítő – 83. területvédelmi zászlóaljához önkéntes tartalékosi állományba jelentkeztek. 

A kiképzés összevonása azért történt meg, mert zömében frissen érettségizett, fiatal felnőttekről van szó, akik a nyári szünidő alatt így komplett kiképzést kaphatnak, emellett zsebpénzt is keresnek az önkéntes szolgálatra való felkészüléssel. Az összevont kiképzés egy hónapja során az önkéntesek délelőttönként elméleti, délutánonként fizikai kiképzést kapnak – egyebek mellett harcászati és alaki kiképzésen vesznek részt, de lesz katonai testnevelésórájuk is, továbbá megismerhetik a szolgálati szabályzatot, valamint logisztikai és vegyi védelmi ismereteket sajátíthatnak el. Amint megtudtuk: az állomány nagy része Vasból érkezett a kiképzésre, egyetlen önkéntes jött Győr-Moson-Sopron vármegyéből, Csornáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában