Oktatás

2024.08.28. 18:00

A vármegyei értékekre fókuszáló turisztikai tanfolyam indul a Vasvár Népfőiskolán

Az oktatást Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke és a Vas Vármegyei Turizmus Szövetség alelnöke vezeti.

Csabai Bernadett

Az ősz beköszöntével nem csak az iskolapadok telnek meg, hanem új lehetőségek nyílnak a felnőttek számára is, akik szeretnék mélyebben megismerni Vas vármegye kincseit. A Vasvár Népfőiskola egy különleges turisztikai tanfolyamot indít "Az értéktől az élményig" címmel, amely a helyi értékeket és az élményalapú turizmust ötvözi. A képzés azoknak szól, akik érdeklődnek a térség természeti, kulturális és gasztronómiai értékei iránt, és szeretnék ezeket az ismereteket túravezetésben és turizmus szervezésben kamatoztatni - írják a szervezők.

Itt zajlik majd a turisztikai tanfolyam elméleti oktatása
Itt zajlik majd a turisztikai tanfolyam elméleti oktatása
Forrás: Vasvár Népfőiskola

Turisztikai tanfolyam a vasi természeti kincsekről

További céljuk, hogy a résztvevők megismerkedjenek a Vas vármegyei és országos értéktári rendszerrel, valamint a helyi turisztikai attrakciókkal. A program során elméleti oktatás és terepgyakorlatok keretében sajátíthatják el a turizmus szervezésének alapjait, túravezetési kompetenciákat, és a csoportos programok összeállításának technikáit.

Az oktatást Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke és a Vas Vármegyei Turizmus Szövetség alelnöke vezeti, Az összesen 86 órás képzés 30 óra elméleti oktatást és 56 óra terepgyakorlatot foglal magában, ahol a résztvevők közvetlenül is megtapasztalhatják a helyi értékek szépségét és jelentőségét.

A gyakorlati képzések helyszínei a következők lesznek:

  • Szombathely-Ják
  • Kőszeg és az Írottkő Natúrpark
  • Vasvár és a Vasi-Hegyhát Natúrpark
  • Őrség és az Őrségi Nemzeti Park
  • Celldömölk és a Ság-hegy
  • Sárvár-Bük
  • Muravidék

A képzésre való jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, valamint egy motivációs levél benyújtása. Az érdeklődők szeptember 3-ig jelentkezhetnek, a képzés pedig szeptember 6-án indul, nagyrészt szombati napokon zajlik majd az oktatás. A képzés végén a résztvevők felnőttképzési tanúsítványt kapnak. További részletek és jelentkezés a Vasvár Népfőiskola oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában