Futsal

2024.09.13. 22:43

Meglepetés: hazai pályán kapott ki a Haladás VSE! - fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság 5. fordulójában elszenvedte első vereségét a címvédő HVSE: hazai pályán bukott rangadót a Berettyóújfalu ellen (1-3).

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

A címvédő, négyszeres bajnok Haladás VSE az örök rivális, ugyancsak négyszeres bajnok MVFC Berettyóújfalut fogadta még pénteken este – de a Berettyó legutóbb 2019-ben ünnepelhetett aranyérmet, az utóbbi évek a Haladás sikereitől voltak hangosak. És ezúttal is a zöld-fehér gárda lépett pályára esélyesként. A vendég soraiban több ismerős arc feltűnt: edzőként az a Turzó József dirigált, aki korábban szép sikereket ért el a Haladással, míg a keretben Nagy Kevin és Szalmás Zoltán személyében (fő)szerepet kapott két volt HVSE-futballista.

Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 1-3 (0-1). Szombathely, 300 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Kiss (Kubicsek).
HVSE: Alasztics – Dróth, Diogo, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Knizs, Hajmási, Körmendy, Petterson, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.
Berettyóújfalu: Mezei – Aleksic, Rábl, Nagy K., Ramic. Csere: Sándor, Mező (kapusok), Szatmári, Szalmás, Iszák, Magyari, Nagy D., Szabó P., Duró. Edző: Turzó József.
Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha (40.), ill. Nagy K. (17.), Aleksic (21.), Szalmás (26.).

A papíron jobb erőt képviselő Haladás nagy pofont kapott – nem mostanában kapott ki hazai pályán. Ugyanakkor gyorsan rendezni kell a sorokat, mert a zöld-fehér gárda hétfőn 18.30-kor már az éllovas Veszprémet látja vendégül – egy győzelemmel máris feledtetni lehet a péntek esti kisiklást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában