Nagy gonddal

2024.08.22. 08:00

Amikor a szív hangjai alkotásokká válnak – Alkotói nyár és kiállítás Borgátán

Borgátán, ahogy az ország számos településén augusztus 20-án Szent Istvánt, államalapító szent királyunkat, magyar hazánkat ünnepelte a közösség. A jelképes koronát idén a rendezvényre az Illés Erika szobrászművész által vezetett alkotói műhely meglepetései tették fel.

Tóth Katalin

Forrás: Gőcze Zsanett

A szobrászművész július elején indult ingyenes nyári alkotótáborban minden korosztály lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze magát a festészet, szobrászat nyelvén, mondja Gőcze Zsanett polgármester, és hozzáteszi: az alkotókör heti kétszeri találkozásain a képzőművész nagy gondot fordított minden lelkes jelentkező egyéni fejlesztésére és a közösség formálására is. 

– A szorgos és értő kezek nyomán a pettyekből, vonalakból remekművek készültek, és nagy hangsúlyt kapott az emberalakok ábrázolása is – a munkák egy része agyagból készült. Augusztus 20-ra, nemzeti ünnepünkre külön tematikával készültünk. Minden műalkotáson érezhető a szerető gondoskodás, valamint a minőségi munkára szánt kellő idő, amelyből – valljuk be –, egyre kevesebb jut felgyorsult és túldigitalizált világunkban. A tábor vezetőjénél nemcsak a szakszerű megmunkálásra volt lehetőség, hanem a készre égetésre is – hallottuk tőle. 

A mostani tárlat augusztus végéig látogatható a borgátai kultúrházban a hivatal nyitvatartási idejében. A folyamatos érdeklődésre tekintettel a kis falu önkormányzata úgy gondolja, hogy remek lehetőség adódik a további együttműködésre, és arra is, hogy a település ikonikus alakjait portrék örökítsék majd meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában