Kell a nyelvvizsga is

2024.08.23. 10:00

Ápolóhiányt enyhítik - Fülöp-szigeteki nővérek dolgoznak majd Burgenlandban

29 filippínó nővér jelenleg kéthetes szakmai gyakorlatot tölt Burgenland különböző helyszínein. Ezzel az állami kezdeményezéssel enyhítenék ápolóhiányt - írja az ORF.

Vaol.hu

A 35 éves Ivy Magpayo a 29 nővér egyike, akivel enyhítenék Burgenlandban az ápolóhiányt. Már beépült a mindennapi kórházi életbe Felsőőrön (Oberwart). Hazájában, a Fülöp-szigeteken szerzett ápolónői diplomát. „Hazámban ápolónőként dolgozom, de itt nosztrifikációra van szükségem – mondja az ORF riportjában Magpayo. - Ez a tudásuk elismerését jelenti. A gyakorlat mellett jelenleg németül tanul. A nyelvvizsga októberben esedékes.

ápolóhiányt
A 35 éves Ivy Magpayo a 29 nővér egyike, akivel enyhítenék Burgenlandban az ápolóhiányt
Forrás: ORF

Tervezve rendszeres üzembe vétel

Ha minden előírást teljesítettek, Magpayónak és 28 honfitársának meg kell kezdenie a rendszeres szolgálatot – magyarázza Johannes Zsifkovits, a burgenlandi szociális szolgálat ügyvezető igazgatója. - A nyelvvizsgával és az ápolószemélyzet nosztrifikálásával valószínűleg november közepén kezdhetik meg a munkát Burgenlandban.

A tartomány jelenleg további 50 nővért próbál toborozni Indiából, ezen felül a Fülöp-szigetekről nem terveznek további nővért foglalkoztatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában