Savaria karnevál 2024

2024.08.24. 20:00

Polgárok, tetszik a küzdelem? – Fantasztikus termetű gladiátorok csaptak össze a Történelmi Témaparkban - fotók, videó

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Collegium Gladiatorum. Pannonia provincia legnagyobb ludusa, azaz gladiátoriskolája impozáns táborral várja azokat, akik kíváncsiak a római kor szupersztárjainak mindennapjaira. A gladiátorok az alkalomból minden eddiginél küzdelmesebb harcokra készülnek, szólt a beharangozóban.

Gladiátorok harcoltak Történelmi Témaparkban
Gladiátorok harcoltak Történelmi Témaparkban
Forrás: Cseh Gábor

A nagy gladiátorjátékra szombat délután készült az iskola. Ehhez a gladiátorokat csapatukból választották ki. Lanistájuk, Glaber – az iskola tulajdonosa, aki a gladiátorokat kitanította és bérbe adta – alkudozott a játékok szervezőjével. Közben nyomon követhettük a küzdelmeiket.

Szombaton a pannóniai Legiók parancsnoka kérésére különleges jósló gladiátorharcot is láthatott a lelátó közönsége: mielőtt a hadvezér Batáviába indulna, hogy leverje a polgárháborúban Vespasianus ellen forduló batáviai lázadókat, tudni szerette volna a csata végkimenetelét. Mondván: ha a kiválasztott gladiátorok győznek, az jó előjel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában