Katasztrófahelyzet

2024.08.18. 13:09

Iszaplavina szakított le egy utat Ausztriában, az Arlberg-hágónál - fotók

Komoly viharok pusztítottak Ausztriában az elmúlt napokban. Az ORF cikkében arról számolt be, hogy péntek este egy sárlavina leszakította a Tirol és Vorarlberg közötti Arlberg-hágón át vezető út egy részét. A hivatalos tájékoztatás szerint az utat vasárnap délutánig lezárják. Komoly árvíz volt a tiroli St. Antonban és az Alsó-ausztriai Hollabrunnban is, amelyet mára katasztrófa sújtotta területté nyilvánítottak.

Vaol.hu

Forrás: orf.at

Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a heves esőzések miatt kialakult iszaplavina ereje megsemmisítette az Arlberg-hágón átvonuló út egy részét, a Tirol irányába vezető sáv teljesen leomlott. Péntek éjszaka folyamán mintegy 50 jármű és két autóbusz nem tudott továbbmenni, az utasokat  ideiglenesen Vorarlbergbe vitték. Szombat délután közölték, hogy a lezárás időtartamát egyelőre nem látják előre, vasárnap délután újra kimennek a helyszínre és újraértékelik a helyzetet. Azért kritikus a helyzet, mert az út leomlása miatt nagy kerülőt kell tenniük az arra közlekedőknek. Teljes cikket ITT olvashatja!

iszaplavina
Komoly károkat okozott a lezúduló iszaplavina
Forrás: orf.at

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában