Nagy fogás

2024.08.16. 09:32

Országos rekord: 7 kilogramm feletti dévérkeszeget fogott a Rábából egy vasi horgász

A vasi Meskó Gábor 67 centiméter hosszú, 7,2 kilogrammos dévérkeszeget emelt ki a Rábából augusztus 14-én éjszaka. A hivatalos jóváhagyásra még várni kell, de minden bizonnyal új országos rekord született.

Vaol.hu

A vasi pecásnak feederbottal és vastaggilisztával csalizva, 23:15-kor sikerült partra hoznia a lenyűgöző, 67 centiméter hosszú, 7,2 kilogrammos óriást a Rába folyó magyarlaki szakaszán.  A fantasztikus fogásnak két tanúja is volt: Meskó Zoltán és Baráth Sándor, akik megerősítették az esemény részleteit - tudatta a Sporthorgász egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

országos rekord
Meskó Zoltán és a országos rekordfogás 
Forrás: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

Meskó Gábor a fogást kíméletesen visszaengedte a Rába folyóba, hogy a hal tovább élhesse életét. - Ez a kivételes teljesítmény nemcsak a horgász, hanem a magyar horgásztársadalom számára is emlékezetes marad. A fantasztikus fogás regisztrálásra kerül a MOHOSZ országos rekordlistáján, és a MOHOSZ jóváhagyása esetén új országos rekord születhet. Szívből gratulálunk!  - olvasható a bejegyzésben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában