Ezt hallotta már?

2024.08.10. 07:02

Pénteki hírösszefoglaló: Ketten meghaltak a vépi úton, Szentgotthárd nehéz helyzetben, újabb magyar éremeső a párizsi olimpián

Összegyűjtöttük olvasóink számára a legérdekesebb friss híreket portálunkról. Pénteki hírösszefoglalónkban írunk arról: ketten meghaltak a Szombathely és Vép között történt balesetben. Beszámolunk arról is, hogy Szentgotthárd önkormányzata nehéz költségvetési helyzetbe került, miután 481 millió forintos lyuk keletkezett a büdzsében. Olvashat Ligeti Dániel szerepléséről a párizsi olimpián, s arról is, eladták Törőcsik Mari velemi házát.

Vaol.hu

Ketten a helyszínen meghaltak a tegnap délutáni balesetben Vép és Szombathely között

Fotó: Horváth Balázs

Meghalt a két sofőr a péntek délután Vép közelében történt balesetben. Az egyik autóban egy kétéves kislány is utazott, akit kritikus állapotban mentőhelikopter szállított a győri kórházba. Információink szerint a baleset egyik áldozata egy ismert vasi DJ volt. - kezdjük tragikus beszámolónkkal a pénteki hírösszefoglalót.

pénteki hírösszefoglaló
Pénteki hírösszefoglaló: Szombathely és Vép között ütközött három autó, kettő sofőrje a helyszínen meghalt
Fotó: Horváth Balázs

Pénteki hírösszefoglalónkban: rendkívüli támogatást kér Szentgotthárd 

Szentgotthárd nehéz helyzetbe került, 481 millió forintos lyuk keletkezett a város költségvetésében, miután a vártnál jóval kevesebb helyi iparűzésiadó-bevétel folyt be május 31-éig a kasszába. Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat rendkívüli támogatásra pályázik a központi költségvetésből. Huszár Gábor polgármestert pénteken telefonon értük el. 

Ligeti Dánielnek, a HVSE klasszisának szoríthattunk a párizsi olimpián

LIGETI Dániel
Ligeti simán nyert a nigériai ellen
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Két arany-, két ezüst- és két bronzérem párizsi olimpián pénteken. Parádés teljesítménnyel Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián – írja az MTI. A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó ezüst-, a Pupp Noémi, Fojt Sára páros holtversenyben bronzérmet szerzett a kajak kettesek 500 méteres versenyében pénteken. A szombathelyi HVSE nehézsúlyú klasszisa, Ligeti Dániel is szőnyegre lépett augusztus 9-én: nigériai ellenfelét simán verte a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi olimpián, a török Akgül viszont megállította a szombathelyi klasszist a negyeddöntőben. 

A tekvondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana sporttörténelmi sikert aratott, amikor kiváló teljesítménnyel legyőzte az elődöntőben a belga Sarah Chaarit, ezzel bejutott a fináléba a párizsi olimpián, péntek este pedig aranyérmet nyert.

Kihirdették az előttünk álló tanév rendjét, íme a legfontosabb dátumok. A diákoknak szeptember 2-án kell beülniük az iskolapadokba, a tanév utolsó tanítási napja június 20-án lesz.

Hova szervezhet érdekes, színes családi programot a gyermekeivel? Itt a nagy hétvégi programajánló Vasból: Gyerkőcfesztivál Sében, Ó-Ebergényi Vigasságok, falunapok és búcsú!

Ismét hőséghullám érkezik - Másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tisztifőorvos. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján 2024. augusztus 11-én (vasárnap) 00:00 órától 2024. augusztus 16-án (péntek) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki az ország egész területére.

Eladták Törőcsik Mari velemi házát

Eladták Törőcsik Mari egykori velemi házát: kiakadtak a helyiek az új tulajdonos miatt.

Csontvázakat találtak egy telken a szomszédos vármegyében. A tapolcai belváros egy Damjanich utcai építkezési területén a munkálatok megkezdése előtti kötelező régészeti feltárás során két teljes csontvázat találtak a régészek. A feltárt, valószínűleg férfi emberi maradványok kora a XV., XVI. századra tehető a mellettük talált ezüst és ezüstözött pénzérmék alapján.

Megszegte a tűzgyújtási tilalmat, csúnya vége lett. Tűzgyújtási tilalom ellenére gyújtott tüzet egy lakó Csákánydoroszlóban, a tűz továbbterjedt, a lángok közel háromszáz négyzetméteren pusztítottak.

Gyerekek a pilótafülkében - erre a táborra sok felnőtt irigykedik. Rengeteg program várta és még több élménnyel gazdagodtak a Magyar Honvédség Klempa Kálmán Területvédelmi Ezred 83.Területvédelmi Zászlóalj által szervezett honvédelmi táboroknak a fiatalok. A gyerekek még repültek is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában