Jó hír

2024.08.24. 09:07

POS-terminál: nemsokára minden buszon kártyázhatunk!

Nemsokára a Volánbusz minden helyközi járatán fizethetünk kártyával is. Az ősz végére már minden buszra felkerül a POS-terminál.

Gombos Kálmán

Jelenleg már a Volánbusz minden harmadik járatán elérhető az elektronikus fizetés, ősz végére pedig a tervek szerint minden helyközi járatára kerül POS-terminál – közölte pénteken a Volánbusz. A Volánbusz 15 csapata dolgozik a terminálok telepítésén.

POS-terminál a készpénzkímélésért

A busztársaság szerint nyár elején kezdték meg kiterjeszteni a készpénzmentes fizetést a helyközi járatokra. A POS-terminálok június vége óta már mintegy 2000 autóbuszra kerültek fel, és országszerte 15 csapat dolgozik a terminálok telepítésén, hogy mind az 5330, helyközi forgalomban szolgáltató buszon lehessen elektronikusan fizetni.

A tájékoztatás szerint a terminálok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. A MÁV-applikáció egyébként szintén nagyon sikeres lett.

A fejlesztéstől a MÁV-Volán csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja, valamint bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket – számol be a jó hírről a Világgazdaság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában