Otthonában látogatta meg a polgármester

2024.08.02. 19:37

Teri nénit köszöntötték 90. születésnapján Kondorfán

Július 30-án töltötte be Gasztonyi Józsefné – Teri néni – 90. életévét. Ez alkalomból otthonában köszöntötte őt Takács Róbert polgármester. Átadta Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát.

Vaol.hu

Takács Róbert és az ünnepelt: Gasztonyi Józsefné

Teri néni Komárominé Beke Andrea gondozónővel látta vendégül a polgármestert. A szépkorú asszony ellátja magát, eljár a helyi boltba is bevásárolni. A takaros, tiszta házban már sok virág és ajándék sorakozott. Teri néni mesélt az életéről. Már fiatal korában eljárt dolgozni a soproni állami gazdaságba. 1955-ben házasságot kötött. Nagy szeretettel beszélt a férjéről, hogy milyen szorgalmas, dolgos ember volt. 

Később a férjével együtt a tatai gazdaságban is dolgoztak. Felépítették a házukat, két gyermekük született. Sajnos a férjét 1977-ben elvesztette, így egyedül nevelte fel a gyerekeit. Teri néninek három unokája és nyolc dédunokája van, akik gyakran látogatják a mamájukat. Teri néni dolgozott még az erdészetnél, majd a szentgotthárdi selyemgyárból ment nyugdíjba. De utána még 72 éves koráig aktív maradt és eljárt dolgozni. Most is van még a kertjében paprika, paradicsom. Szabadidejében régebben sokat kötött, horgolt. Mutatott is a kedves vendégeknek egy szép asztali díszt, amelyet saját maga készített. 

Máig gondozza az udvarban a virágokat, szeret rádiót hallgatni. Nagyon jó memóriája van, több verses köszöntőt is mondott, amelyet már régen tanult, de még mindig pontosan emlékszik a köszöntők minden sorára. Nem csoda: játszott fiatal korában a kondorfai színjátszókörben, felléptek a szomszédos falvakban is – számolt be az eseményről a polgármester, azzal zárva szavait: – Nagyon jó egészséget és boldogságot kívánunk! Legyenek szépek a napjai! A jókívánságokhoz mi is csatlakozunk: Isten éltesse Teri nénit egészségben! Őrizze meg sokáig derűjét és életszeretetét!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában