Oktatás

2024.08.23. 07:00

Tudta? Mintegy ezer iskolába Celldömölkről szállítják ki a tankönyveket

A tanév kezdetéig két és fél milliónál is több tankönyv a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) celldömölki raktárából kerül az oktatási intézményekbe. A helyszínen jártunk, fotókat is készítettünk a hatalmas könyvkupacokról.

Vaol.hu

Raklapokon, felcímkézve várnak a kiszállításra a tankönyvek a KELLO celldömölki raktárában. Hét vármegye 999 iskolájába innen érkeznek meg innen a tankönyvek a tanév elejéig. A cég munkatársa érdeklődésünkre közölte: 42 kiadó több mint 2200 különböző könyve közül válogathattak az idei tanévben az iskolák.  

Celldömölkről hét vármegyébe szállítanak tankönyveket
Celldömölkről hét vármegyébe szállítanak tankönyveket

A celldömölki raktárból 1682 fajta kiadványból összesen 2.545.730 darabot rendeltek. Eddig valamennyi rendelést teljesítették, a könyvek kiszállítása a tervek szerint augusztus 28-ig tart. A telephelyen 50-60 embernek, köztük diákoknak, adnak munkát a szezonban. 

Az MTI beszámolója szerint Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezető igazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, a cég éves szinten megközelítőleg 13 millió tankönyvet és 70 ezer oktatási segédeszközt szállít 1,2 millió diáknak 4100 iskolába. Hozzátette, hogy a KELLO az idén is mindent megtesz azért, hogy a tankönyvek az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendeltnek megfelelő minőségben és a kívánt mennyiségben rendelkezésre álljanak. 

A cég oldalán arról tájékoztat, az iskolák internetes rendelési felületen keresztül adhatják le rendeléseiket, melyet az Oktatási Hivatal által kiadott hivatalos tankönyvjegyzék alapján szaktanárok bevonásával választanak ki. Tankönyvet rendelni egész évben lehet, figyelembe véve például az iskolát váltó tanulók igényeit. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában