Fejlesztés

2024.08.23. 08:32

Világító burkolatot kapott a kertvárosi kerékpárút! - Dr. Máhr Tivadar alpolgármester fel is avatta

Világító burkolatot kapott a kertvárosi kerékpárút, amelyet Dr. Máhr Tivadar alpolgármester napnyugta után ki is próbált kerékpárjával.

Polgár Patrícia

Tavaly januárban jelentették be, hogy kerékpárút épül a Gyöngyös-műcsatorna északi oldalán, a Vadkert körút és a Zuhogó utca közötti szakaszon, mintegy egy kilométer hosszan, két és fél méter szélességben a Kerékpáros turisztikai fejlesztések Sárváron nevet viselő TOP Plusz projektben, a Vas Vármegyei Önkormányzat közreműködésével.

Világító burkolatot kapott Sárvár új kerékpárútja.
Világító burkolatot kapott Sárvár új kerékpárútja.
Forrás:  VN

A számítások úgy mutatták, hogy augusztusban el is készülhet az út, amit mára már sokan birtokba is vettek. Dr. Máhr Tivadar azonban kiemelte, a kivitelezés még nem fejeződött be, most kezdődik majd a tereprendezés, az utómunkálatok.

A napokban Kondora István polgármester számolt be Facebook-oldalán számolt be arról, milyen titkot is fed fel a kerékpárút, amint leszáll az éj: az aszfaltba kevert fluoreszkáló kövek világítják meg az este arra járók útját.

- Világító aszfalt eddig még nem volt Sárváron, a Duna-parton láttunk hasonlót, onnan vettük az ötletet. Ez egy nagyon fontos kerékpárút, amely jól illeszkedik a városi kerékpárút – hálózatba, és biztonságosabbá teszi a kertvárosiak közlekedését – mondta Dr. Máhr Tivadar, miután kipróbálta a város új látványosságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában