Életvédelmi kampány

2 órája

40 Nap az Életért: Szombathelyen is kiállnak az abortusz ellen

Szombathely is csatlakozott a nemzetközi életvédelmi kampányhoz. A 40 Nap Az Életért helyi megnyitóját szerdán délután tartották meg a Markusovszky-kórház körforgalom felőli sarkánál.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Több tucatnyi ember gyűlt össze szerdán délután a Markusovszky-kórház sarkánál, hogy csatlakozzon a 40 Nap Az Életért elnevezésű életvédelmi kampányhoz. Az imaszolgálatot a kórház közelében, köztéren végzik az önkéntesek. Az imák célzottan a magzatok életének védelmére, az abortuszok számának csökkenésére irányulnak. 

A megnyitón Kosárné Varga Anett, a kampány szombathelyi koordinátora köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a kezdeményezés lényegét. Elmondta, hogy az életvédelmi kampány húsz évvel ezelőtt indul útjára Texasból, ahol négy lelkes fiatal elhatározta: kiállnak az abortuszok ellen és 40 napon keresztül 24 órában imádkoznak az életért. Sokan csatlakoztak hozzájuk, ezáltal az államban az abortuszok száma számszerűen is kimutatható mértékben csökkent. - Mi ezzel a kiállással szeretnénk felhívni a figyelmet a magzati élet fontosságára, hiszen a magzat is ember, akinek joga van élni – fogalmazott a szervező. Ismertette: 2023-ban Magyarországon több mint 21 ezer művi abortuszt hajtottak végre kórházakban, majd hozzátette, ez nem egy törlés gomb, az édesanyák lelkében is hatalmas traumákat okoz az abortusz. Sok olyan civil szervezet van, akik azért dolgoznak, hogy a válságban levő édesanyákat segítsék, felvilágosítást adjanak, testileg-lelkileg támogassák.

 

Szavait követően dr. Székely János megyéspüspök szólt a résztvevőkhöz, aki elmondta: a gyermek élete a fogantatáskor kezdődik, így az, hogy mikor veszik azt el tőle, nem számít, az abortusszal mindenképpen egy gyermek életét oltják ki. - Az édesanyákért is imádkozunk, nem ellenük. Az abortusz az édesanyának is hatalmas tragédia. A legszentebb hivatásában kap sebet. Imádkozunk az orvosokért is. Az orvos hivatása sem az, hogy halálos ítéleteket végrehajtson, hanem, hogy gyógyítson. Imádkozunk a társadalmunkért, amelynek óriási sebe az abortusz. Jelenleg a Földünkön évente 42 millió kicsi gyermek veszíti el az életét rögtön a fogantatás után nem sokkal – hangzott el beszédében. Végül a hívekkel közösen elmondott egy imát, amit a gyermekekért, édesanyákért, orvosokért és a társadalom megtisztulásáért fogalmaztak meg.

Torma-Hasza Mónika és Steindl-Papp Judit evangélikus lelkészek is csatlakoztak a kiálláshoz, akik ugyancsak imát mondtak a meg nem született gyermekekért és az édesanyákért.

A megnyitó végén Kosárné Varga Anett kiemelte, a következő 40 napra a kórház melletti imaszolgálatra hívják mindazokat, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez.

A nyitóalkalmat követően a Gyümölcsoltó Boldogasszony Templomigazgatóságon püspöki szentmisét mutatott be dr. Székely János megyéspüspök a veszélyben levő magzatokért, családjaikért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában