Nézegessen mai havas képeket!

2024.09.14. 18:58

Szombathelytől mindössze 60 km-re már fehérbe borult a táj - fotók

Nardai Károly profi túrázó, szombathelyi olvasónktól kaptunk lenyűgöző fényképeket. Nem csalás, nem ámítás: ma készítette a fantasztikus felvételeket! Méghozzá Szombathelytől mindössze 60 km-re, Ausztriában!

Gombos Kálmán

Fotó: Nardai Károly

„Kb. 1200 méteren volt a hóhatár, én 1350 m-ről indultam a Rablkreuz Hütte parkolójából. Ez a Hochwechsel hegységben van, Waldbach-Mönichwald településnél. Már itt is 10-15 cm-es fantasztikus hó volt és sehol senki” – mesélte. Egy szélvédettebb erdős részen tehenekkel találkozott, de emberekkel sehol. Előbb csak az erdős rész végéig tervezte menni, de aztán tovább merészkedett, ahol már embermagasságú hófúvás is akadt. Itt már fagyott, hó esett, arccal nem lehetett szélirányba fordulni… „Nagy nehezen összehoztam a csúcsfotót a keresztnél, aztán siettem is vissza. Ekkor már felraktam a csúszásgátlót és szerencsésen le is ereszkedtem a hegyről” – mesélte kalandjait.

Fantasztikus segítség is lehet ez…

Ezen a hegyen átlagosan kb. 30 cm hó esett eddig, és ez az árvízhelyzeten is segíthet: visszatartja a vizet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában