Fontos tudnivaló!

2024.09.10. 19:13

Gyerekgyógyszert hívtak vissza, komoly aggályok merültek fel a készítménnyel kapcsolatban

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Pexels

Egy gyermekgyógyszer visszahívásáról döntött a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK): a BRONCHO-VAXOM por belsőleges oldathoz gyermekeknek elnevezésű készítményt azonnal kivonták a forgalomból - írja a Magyar Nemzet.

A visszahívás a OGYI-T-10309/02 megadott törzskönyvi számú, 220132 gyártási számú tételre vonatkozik.

A határozat szerint az érintett gyógyszer megadott gyártási tételénél minőségi problémát azonosítottak, a hatóság emiatt az érintett terméket kivonja a forgalomból, egyúttal elrendeli az egészségügyi szolgáltatóktól, valamint a betegektől való visszahívását is.

Forrás: Pirulapatika

Azt is közölték, hogy a visszahívott gyógyszereket a gyógyszertáraknak kell kicserélniük. Azt viszont nem tudni, hogy pontosan milyen minőségbeli probléma merült fel a készítménnyel kapcsolatban.

A készítményt légúti fertőzések esetére szokták felírni, a szájon át alkalmazott gyógyszer a légzőrendszerre ható, bakteriális eredetű készítmények csoportjába tartozó immunerősítő szer. A terméket tehát éppen az őszi szezonban javallott használni, mivel az erősíti a szervezet természetes védekező mechanizmusát és ellenálló képességét a légúti fertőzésekkel szemben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában