Összeköti őket a múlt

2024.09.15. 16:52

Hatvan éves osztálytalálkozót tartottak Szombathelyen - fotók

Szombathelyen a Kispityerben jöttek össze egymás örömére tizenketten. A Horváth Boldizsár (egykori Rudas) középiskola hatvan éve, 1964-ben érettségizett diákjai találkoztak.

Gombos Kálmán

Fotó: Unger Tamás

Megállapítható, hogy hatvan év bizony gyorsan el tud röppenni… ez volt az egyik tanulsága a találkozónak. És persze jelen volt a szomorúság is, hiszen ennyi év után már nincs mindenki az élők sorában. Az eredetileg 22 lány – 22 fiú felállásból sajnos már csak 15 hölgy és 6 férfi él. De a meghatározó mégis az öröm volt: látni, érezni egymás közelségét, beszélgetni a hajdani társakkal, és még egy tanárukkal, Csuti Sándornéval is!

20240914_60evesoszttal_ut (5)
Fotó: Unger Tamás

Hatvan év emlékei

Akkoriban – és még sok évig – az érettségi nagy szó volt, komoly elismertséggel. Leghíresebb közülük a balatonalmádi Veszeli Lajos lett, aki festőművészMagyar Érdemrend Tiszti Keresztjének Polgári tagozata kitüntetést is megkapta munkásságáért. Jött más is a Balaton partjáról (Akarattyáról), de nagyrészt Vas vármegyében laknak – mesélte el a szervező, Bognár Ferencné Erzsike. Ketten szakadtak csak külhonba (Anglia és Svédország), ők természetesen ritkábban jönnek el az öt évenként esedékes találkozóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában