Közügyek

2 órája

Lezárult a ciklus: Vépen elköszöntek a polgármestertől és két képviselőtől

Szerdán utoljára ült össze a régi felállásban Vép és Bozzai képviselő-testülete. Meghozták az idei ciklus utolsó döntéseit a képviselők: beszámolókat fogadtak el, napirenden szerepelt az önkormányzat gazdálkodásának idei I. félévi helyzete is, és elköszöntek a polgármestertől és két képviselőtől.

Tóth Katalin

Beszámolt 2023/24-es nevelési évük munkájáról Pálma Kinga óvodavezető, a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI munkájáról Molnár Krisztina igazgató. Utóbbi a Tudás Fája Közalapítvány elnökeként tavalyi működésüket ismertette. Az annak idején értékmegőrzési, városfejlesztési céllal alapított Vép Fejlődéséért Közalapítvány tavaly 575 ezer forinttal zárta az évet – ez is napirenden szerepelt.

Utoljára ült össze a régi felállásban Vép és Bozzai képviselő-testülete. 
Fotó: Tóth Katalin

Az adóztatásról szóló beszámolót Süléné Bánfalvi Eszter egészítette ki. Egyebek mellett elmondta: a tavalyi rekordösszegű iparűzésiadó-bevételt az idei is megközelítette, 137 millió forint érkezett be iparűzésiadó-előlegként május 31-ig. Az 1. félévben összesen 141,8 millió forint adóbevétel érkezett. 

Tárgyalták a képviselők az első félév költségvetési eredményeit is. Kiderült: jól áll a vépi önkormányzat költségvetése – jelenleg 200 millió forint körüli tartalékuk van. 

A cikluszáró ülésen Dömötör Gábor alpolgármester méltatta a két leköszönő képviselőt. Pados Róbertnél kiemelte a sok befektetett energiát, azt, hogy tájékozottsága, speciális tudása révén felhívta a figyelmet olyan szempontokra is, amelyek előre vittek egy-egy vépi ügyet. Számítanak a szakértelmére a jövőben is, tette hozzá. 

Török Sándorról az alpolgármester elárulta: 34 éve képviselő, a rendszerváltás óta folyamatosan kiállt szűkebb és tágabb környezete érdekeiért. Igazi lokálpatrióta, a sportban is sokat tett városi, megyei szinten is, Vépen pedig segítette az önkormányzat, a település életét; ötleteivel, tapasztalatával lendített az ügyeken. Reális gondolkodására később is szükség lesz. 

Mindkét testület megköszönte Kovács Péter munkáját. Dömötör Gábor úgy fogalmazott: realitással nyúlt mindenhez, kreatív, jó ötletekkel állt elő nemcsak műszaki, hanem kulturális téren is. Kerékpáron járta a várost, a főtéren polgármesteri padra várta a vépieket. A testületi üléseken – a hivatal munkatársainak is köszönhetően – jól kidolgozott előterjesztések várták a képviselőket, és a „nehéz ügyeknél” is mindig volt megoldási javaslata. Működött mellette a demokrácia. 0-24 órás polgármester volt – állította róla.

A polgármesterség szolgálat és nagy tapasztalat volt, rengeteg tanulással – válaszolta Kovács Péter. Sokat köszönhet a környező településvezetőknek és a TÖOSZ-nak is, mondta. Megemlítette a Tasnáddal való kiváló testvérvárosi kapcsolatot is. A jövőben kulturális területen szeretne aktív lenni a városban, és továbbra is olyan életet élni, ami Vépet előremozdítja. Vép Veled! – így köszönte meg a jó szavakat.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában