Helyi közélet

2024.09.01. 12:50

Magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napot tartanak Szombathelyen

Vaol.hu

A Magyar Államkincstár és az osztrák Pensionsversicherungsanstalt idén szeptemberben is közös nyugdíjtanácsadó napot szervez Szombathelyen. A rendezvény célja, hogy azok számára nyújtson személyre szabott tanácsadást, akik mind Magyarországon, mind Ausztriában dolgoztak alkalmazottként vagy vállalkozóként, vagy egyéb jogcímen (például gyermeknevelés) szereztek nyugdíj-jogosultságot mindkét országban - tudtuk meg a kormányhivatal oldaláról.

A tanácsadáson a Magyar Államkincstár, a Pensionsversicherungsanstalt, valamint Budapest Főváros Kormányhivatalának szakértői lesznek jelen és válaszolnak a felmerül kérdésekre. Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak a magyar és osztrák nyugdíjjogosultság feltételeiről, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézésről.

A nyugdíjtanácsadó napot 2024. szeptember 4-én, szerdán, 9:00 és 16:00 óra között tartják a Vas Vármegyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának szombathelyi épületében, a Kőszegi utca 36-40. szám alatt.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a +36 1 270-8108-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen lehet megtenni. Az időpont egyeztetése érdekében a Magyar Államkincstár munkatársai a regisztrációt követően felveszik a kapcsolatot az érdeklődőkkel.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában