Városi sportélet

2024.09.03. 18:34

Karatebemutatóval nyitott meg a Vasvári Közösségi Sportszíntér - fotók

Új helyszínre költözött a Sakura Doyo Vasvár sportközössége: a régi postaforgalmi középiskola egyik üresen álló termét újították fel nemrégiben. Ez csak az első lépése a Vasvári Közösségi Sportszíntér létrejöttének, a régi iskola további termeit is birtokba vehetik a sportolók a jövőben.

Csabai Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Ünnepélyes megnyitó keretében adták át a vasvári karatésok új edzőtermét, ami egyben a Vasvári Közösségi Sportszíntér megnyitója is volt. Mint megtudtuk, a Vasvár Népfőiskola átvette a régi postaforgalmi középiskola tornatermi épületszárnyának fenntartását, hogy megoldást nyújtson a helyi hobbi sportközösségek régóta fennálló teremhiányára. Így a régi iskola további termei sem állnak majd üresen, bizonyos feltételekkel, a Vasvár Népfőiskola megkeresése után egy partnerség keretein belül nyitott a lehetőség más sportközösségek számára is - legyen az tánc, jóga, aerobic vagy labdajáték - tudtuk meg Nagy Krisztinától, a Vasvár Népfőiskola programkoordinátorától.

Vasvári Közösségi Sportszíntér
A Vasvári Közösségi Sportszíntér megnyitóján
Forrás: Szendi Péter

A Sakurások a Vasvári Közösségi Sportszíntér első "lakói"

Elsőként a Sakura Dojo Vasvár karatésai költöztek be a régi postaforgalmi épületébe, az egyik termet teljesen felújították. Mint elmondták, a karate iránt érdeklődők mostantól a megye egyik legjobban felszerelt létesítményében folytathatják edzéseiket. Új helyszínük mostantól a Vasvári Közösségi Sportszíntér része.

A megnyitón Tóth Balázs, Vasvár polgármestere beszédében hangsúlyozta: örömmel látja, hogy egy korábban bezárt létesítmény bizonyos részei új életre kelnek a civilek munkájának köszönhetően. Mint elmondta, a város szűkében van az olyan helyiségeknek, ahová nagyobb létszámú sportközösség befér, ennek mentén jött a kapcsolódás a Vasvár Népfőiskolával és ez a kapcsolat jó eredménnyel zárult, a megnyitó a bizonyíték erre.

Nagy Krisztina, a Vasvári Népfőiskola képviselője is köszöntötte a megjelenteket és arra bátorította őket, ha ismernek olyan sportközösséget, akik helyszínt keresnek, bátran ajánlják a Vasvár Népfőiskola megkeresését nekik és közösen kitalálnak egy együttműködési lehetőséget.

Katona Péter, a Sakura Egyesület elnöke is örömét fejezte ki a megújult teremmel kapcsolatban és megköszönte a sok segítséget, amit a felújítás során kaptak szülőktől, karatésoktól, támogatóktól. A hivatalos megnyitó egy rövid ámde rendkívül látványos karatebemutatót láthattunk, majd egy toborzó edzés keretein belül a látogatók is kipróbálhatták a harcművészetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában