Parázs Színpad

2 órája

Amatőr színjátszó csoport alakítását tervezik Vépen

1982-ben Gergye Rezső népművelő megalapította a vépi kultúrházban a Parázs Színpadot. Vépnek van az amatőr színjátszással közös múltja – ebből indulnak ki a szervezők, akik amatőr színjátszó csoport alakításához toboroznak tagokat.

Tóth Katalin

Az 1982 és 1987 között működő Parázs Színpad országos elismerést szerzett. 1983. április 16-án megrendezték a Vas megyei falusi amatőr színjátszók első találkozóját Vépen. 

Amatőr színjátszók
Amatőr színjátszók: a Parázs Színpad egykori tagjai tavaly újra találkoztak 
Fotó: © Cseh Gábor

A ’80-as években négy alkalommal volt a településen országos amatőr színjátszó fesztivál. A mai napig a vépi Parázs Színpad az egyetlen „falusi” színjátszó csoport, amely 1986-ban a Kazincbarcikai Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon előadással jelen volt: Schwajda György Himnusz című darabjával. 

Ennek emlékére negyven év után tavaly tavasszal összejöttek az amatőr színjátszó Parázs Színpad egykori tagjai és támogatói egy emlékezős, beszélgetős estére. 

Most az újonnan szerveződő színjátszó csoport színre lépéséhez és működtetéséhez nyújt segítő kezet Gergye Rezső. Szeretettel várják az érdeklődőket első „próbájukra” a művelődési házba november 18-án 18 órakor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában