Szombathelyi program

2 órája

Herényi Esszenciák: Egy hétvége tele kultúrával, zenével és közösségi élményekkel

Október első hétvégéjén Herény igazán különleges programokkal vár mindenkit! A Herényi Esszenciák három napos eseménysorozata igazi kulturális kavalkádot kínál, ahol a városrész értékei és hagyományai mutatkoznak be. Nemcsak zenéről és kikapcsolódásról szól ez a hétvége, hanem értékeket, tradíciókat, kreativitást és közösségi összefogást is felvonultat.

Csabai Bernadett

A programsorozat egy igazán egyedi helyszínen, a Parti Kertészetben veszi kezdetét, ahol a vásárlás mellé élőzene is dukál. A Capito Gitárklub lágy dallamokkal gondoskodik a jó hangulatról, miközben a látogatók a kertészet csodálatos növényei között sétálhatnak. A Herényi Esszenciák nyitókoncertjére pénteken öt órakor tudunk kilátogatni. 

Tavaly is nagy volt a dínom-dánom a Herényi Esszenciákon
Tavaly is nagy volt a dínom-dánom a Herényi Esszenciákon
Forrás: Herényiek Háza

Szombaton a Herényiek Háza lesz a programok központja, ahol Herény értékei kerülnek terítékre. A délután folyamán számos izgalmas programmal várják a látogatókat: kézműves foglalkozások, jótékonysági ruha- és játékvásár, valamint a Gencsapáti szüreti felvonulás is színesíti a palettát.

A kalinkósütéstől a langalló sütésig a hagyományos ételek sem hiányozhatnak, miközben kulturális programok is zajlanak: 15 órától Őseink példáján címmel tárlatvezetés lesz Szekér Tamással, majd 15:30-kor Bokor Zoltán atya bemutatja a Szent György templomot. A délután folyamán a Rudraksha zenekar is fellép, majd 17 órakor a Herényi Nótaudvar zárja a napot.

Emellett több herényi kézműves és termelő is bemutatkozik, mint például Horváthné Németh Szandra ikon ékszerei, Marton Gabi szörpjei és lekvárjai, vagy Velladics Attiláné mézei.

Vasárnap délelőtt zárul az esemény az Innoflora Kertészetben. A nap különleges vendége Józsa Katalin, aki évelő növényekről tart tanácsadást. Emellett a Capito Gitárklub ismét fellép, hogy a zene és a kert harmóniájában búcsúztathassuk a hétvégét. A programkínálat tovább bővül egy izgalmas hangszersimogatóval és hangárlátogatással, melyeket Várhelyi Zoltán vezet. 

Herényi Hetvenkedések idén is

Ha egy kis kalandra vágyunk, akkor érdemes csatlakozni a Herényi Hetvenkedések programhoz is. A csapatverseny során híres sírokat kell felkutatni, fotózni, és izgalmas feladatokkal kell megbirkózni a Herényi Csillagvizsgálóban. Minden program ingyenes, viszont a hetvenkedéshez előzetes regisztrációval lehet csatlakozni, 3-6 fős csapatok jelentkezését tudják fogadni. A részletes program itt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában