Hírek Vas vármegyéből - 2024. október 21.

Vaol.hu

Házhoz menő ügyintézés 

KÖRKÉP Október 24-én 13-15 óráig Vépen a Polgármesteri Hivatalnál, október 25-én 9-11.30 óráig pedig Jánosházán, a Rendezvénytéren fogadja az ügyfeleket a kormányablakbusz. A kormányablakbuszban a személyazonosító okmányok, lakcímigazolvány, lakcímbejelentés, diákigazolvány, ügyfélkapu regisztrációs ügyintézése mellett digitális állampolgárság is intézhető, pár perc alatt - tette közzé a felhívást a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

Hulladék égett 

CIRÁK Növényi hulladék égett vasárnap este egy családi ház kertjében, a Fő utcában. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet - tájékoztatott a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Megalakult Sé képviselő-testülete 

Polgármesterként Nagy Róbert, míg képviselőként Horváth László, Rácz István, Süle József Richárd, Molnár Sándor, Horváthné Csomai Viktória és Bálint Gertrúd nyert felhatalmazást a választóktól a június 9-i önkormányzati választásokon. Az alakuló ülésen Bartos Dénesné a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt letették az esküt és átvették megbízóleveleiket. - Tudjuk, hogy nem végeztünk. van még számos feladatunk, amit szeretnénk megvalósítani együtt közösen. A legfőbb célunk továbbra is az, hogy falunk fejlődése töretlen maradjon! - fogalmazott Nagy Róbert polgármester a település hivatalos közösségi oldalán. 

Az ötödik evangélium 

KÖRKÉP November 4-én 17 órakor, Budapesten, a Párbeszéd Házában bemutatják Székely János megyéspüspök legújabb, szentföldi útikönyvét, amely Az ötödik evangélium címet viseli - írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Egyházmegye. A martinus.hu információi szerint a könyv szerzője mellett ott lesz Böjte Csaba ferences szerzetes, L. Simon László, József Attila díjas író, valamint az est házigazdája Gianone Péter újságíró. 

Az ifjúság hangja 

KÖRKÉP Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége országos kutatást indított, a kérdőív kitöltéséhez 16-22 éveseket keresnek – tette közzé a felhívást  a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. A cél, hogy megismerjék a fiatalok szükségleteit a saját településükön elérhető vagy éppen hiányzó lehetőségek feltérképezésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában