Hívek

4 órája

Mariazellbe zarándokoltak a Vépi Plébánia hívei - fotók

A Vépi Plébánia hívei 2000 óta kerekednek fel és indulnak zarándokútra az ausztriai Mariazellbe, hogy köszönthessék a Szűzanyát, köszönhessék meg az eddig kapott kegyelmeket és kérleljék az Égi Szüzet életük gondjainak segítésére.

Vaol.hu

Az idén 12. alkalommal indult útnak Vép, Bozzai, Kenéz, Pecöl és Megyehíd hívő népe három autóbusszal, mintegy száztíz résztvevővel, hogy a megszokott hagyománynak, vagy talán inkább fogadalomnak is mondható zarándokúton részt vegyen. 

Mariazellben a Vépi Plébánia
Mariazell, a Vépi Plébánia csoportja
Fotó: VN

Egy ilyen úton a hívő, vagy kevésbé hívő nemcsak külsőleg teszi meg az út lépéseit, nemcsak fizikailag vállalja a nehézségeket, nemcsak turistaként szemléli a szép tájat, hanem egyúttal hitében, Isten felé is teszi lépéseit, a nehézségekkel részt vállal Krisztus szenvedéseiből és a természetben Isten teremtő erejét csodálja. Ez a szellem, gondolat járta át a zarándokokat már a Mariazell felé vezető imádságos úton, majd megérkezve a keresztúton is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában