Vásár

5 órája

Mentes ételek nyomába eredtünk az Orsolya-napi Vásáron – sok-sok finomságra bukkantunk!

Mentes ételek nyomába eredtünk a kőszegi Orsolya-napi Vásár Civil Ízek Utcájában – sok-sok finomságra bukkantunk!

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A Civil Ízek Utcájában amellett, hogy a főzőversenyre a készültek a finomabbnál finomabb étkek, szemet gyönyörködtető és ami még fontosabb, ízletes, szívvel-lélekkel készült (mentes) sütemények között is lehetett válogatni. A kínálat széles volt: találkoztunk krémessel, gesztenyés finomságokkal, a mostanában nagy sztár pisztáciával készült süteményekkel, volt tökmagos- és barackos szelet, Rákóczi túrós, Fanta szelet, édes és sós száraz sütemények. A legnépszerűbbek a krémes és a gesztenyés sütemények voltak.

A jóból azoknak sem kellett kimaradniuk, akik valamilyen ételérzékenységgel küzdenek: a Balog-iskola és a Meseváros Óvoda standjánál gluténmentes gesztenyés brownie-t és tejmentes sütőtökös muffint kínáltak, a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus kókuszvirág cukorral, bio citromhéjjal készült mákos szelettel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Kőszeg és Kőszeghegyalja Nagycsaládos Csoportja lisztmentes kókuszgolyóval, a Kőszegi Ostromnapok Egyesületnél vegán, tej és tojás mentes citromos muffinnal készült az ételérzékenyek számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában