Összefoglaló

2 órája

Ennyi támogatás érkezett a vasi agráriumba

Az Új agrár- és vidékfejlesztési támogatások aktualitásáról tartott előadást Übelherné dr. Berényi Hajnalka, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály képviseletében a Vas Vármegyei Közgyűlésen.

Vaol.hu

Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve (KAP ST) 2023-tól egészen 2027-ig tartalmazza a magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatások kereteit, lehetőségeit a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók és a vidéki térségek települései számára.

A magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról is hallhatott a közgyűlés
A magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról is hallhatott a közgyűlés
Fotó: © Cseh Gábor

Vas vármegyében 4070 ügyfél részére több mint 2 milliárd 653 millió forintnyi támogatást fizettek ki 2023-ben. 

2024-ben folytatódott az új támogatási rendszer alkalmazása. Vas vármegyében mostanáig 4074 ügyfél nyújtott be egységes kérelmet 154.173 hektárra vetítve. 

Szó volt továbbá az új pályázati lehetőségekről is. Hamarosan elkészül a generációváltást támogató és a települési önkormányzatok fejlesztéseinek pályázati csomagja, továbbá 2024 végére egy újabb beruházási pályázati csomag meghirdetése várható, amely a precíziós gazdálkodást, a kertészeti gépek beszerzését vagy a terménytisztítás-szárítás technológiai megújulását segíti. Már megkezdődött a 2025. január 1-jével induló agrárkörnyezetgazdálkodási támogatási program szakmai előkészítése az időben történő meghirdethetőség érdekében.  

A KAP-ról szó volt a közelmúltban rendezett szójafajta bemutatón is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában