Fogszabályzó, kontaktlencse

5 órája

Vissza a jövőbe? Viking szarv a vonaton - Szombathelyen hetente átlagosan tíz és húsz közötti talált tárgy a jellemző

A GYSEV Zrt.-nél is gyakran előfordul, hogy az utasok különböző tárgyakat, eszközöket felejtenek a vonatokon, állomásokon. Szombathelyen hetente átlagosan tíz és húsz közötti talált tárgy a jellemző, tavaly a vasúttársaság egész területén 1551 darab talált tárgyat regisztráltak. Köztük egy viking szarvat is.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Arról, hogy mik a leggyakrabban elhagyott és megtalált tárgyak, Rázó Lászlót, a GYSEV szóvivőjét kérdeztük. Felsorolásában szerepeltek:

 a mobiltelefonok és a hozzájuk való töltők és fülhallgatók; az esernyők; a kabátok, sapkák; az iratok; a hátizsákok, bőröndök és iskolatáskák; a kulcsok; a szemüvegek és a könyvek.

Arra is kitért, milyen különleges ott felejtetett tárgyakra bukkantak már a vonatokon, állomásokon a kollégái:

  • mankó
  • Viking szarv (jelmezhez)
  • fogszabályzó
  • kontaktlencse 

A szóvivő megjegyezte: az elveszített tárgyak visszakérésére három hónap áll az utasok rendelkezésére, ezt követően azokat leselejtezi a vasúttársaság. Élelmiszer és egyéb, romlandó áruk megőrzésére pedig egyébként sincs lehetőségük. Ha valaki jelentkezik egy elhagyott tárgyért, akkor azt be kell azonosítani: a munkatársak kérik, hogy írja körbe, jellemezze az adott tárgyat. El kell mondani, hol és mikor veszítette el. Ha ezek alapján hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy az övé az adott tárgy, akkor azt átveheti  aláírás ellenében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában