Program

4 órája

Orsolya-napi Vásár: már szombaton berobbant az igazi vásári hangulat - fotók, videó

Ezen a hétvégén tartják meg Kőszeg hagyományos vásárát. Az Orsolya-napi Vásáron a legkülönbözőbb holmik között válogathatunk, közben pedig gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatunk a főzőcsapatoknak hála.

Polgár Patrícia

Forrás: Szendi Péter

Kőszeg főterére megérkezve elsőként a kulturális programok ragadják magukkal a látogatót: ott jártunkkor éppen az Ataru Taiko adott fergeteges műsort. A Jurisics-tér felé tovább indulva ragadja el az embert az Orsolya-napi Vásár valódi forgataga: ahogy azt ilyenkor illik, sül a gesztenye és a kürtős kalács, az árusok kézműves termékekkel, lekvárral, mézzel, őszi dekorációval, különféle ékszerekkel kínálják a leendő kedves vevőt. 

Az Orsolya-napi Vásárban a gasztronómiai ínyencségek mellett kézműves portékákból is válogathat.
Az Orsolya-napi Vásárban a gasztronómiai ínyencségek mellett kézműves portékákból is válogathat.
Fotó: © Szendi Péter

A diáksétányon a civil közösségek, egyesületek csapatai főznek és árulják süteményeiket - jellemzően becsületkasszás alapon adományozhatunk nekik. A programok a várba beérve folytatódnak - itt tartják meg majd vasárnap a Natúrpark Ízei főzőverseny eredményhirdetését. Vásár és főzés is lesz holnap is, érdemes kilátogatni!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában