Teltház

8 órája

Charlie koncert az AGORA MSH-ban - Hatvan éve a pályán a Vasból indult legenda - fotók, videók

A vasi gyökerekkel rendelkező Charlie, a magyar könnyűzene ikonikus hangja még mindig tele van energiával. A Liszt Ferenc-díjas énekes hatvan éve fogott bele zenei pályafutásába, slágerei azóta generációkat kötnek össze. Ezt bizonyította teltházas szombathelyi koncertje is.

Csabai Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Charlie, eredeti nevén Horváth Károly, 1947-ben született Vas vármegyei Ondódon, a nyarakat Sében, nagyszüleinél töltötte. Az énekes idén ünnepli 77. születésnapját, és ennek apropóján országos turnéra indult. Szombat este visszatért oda, ahonnan indult: az AGORA MSH-ban tartott másfél órás élő koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak, alig lehetett szabad helyet találni a Sportház nagytermében.

Charlie koncert az AGORA MSH-ban
Charlie koncert az AGORA MSH-ban
Forrás: Unger Tamás

Charlie zenei öröksége

Charlie hangja összetéveszthetetlen: rekedtes, érzelmekkel teli előadásmódja mind a blues, jazz, rock és funky műfajokban otthon van. A klasszikus dalok, mint a „Könnyű álmot hozzon az éj”, a „Jég dupla whiskyvel” vagy „Nézz az ég felé”, már generációkat kötnek össze. Ezt a koncerten is érezni lehetett: a közönség egy emberként énekelte a legnagyobb slágereket, és a „Jég dupla whiskyvel” előtt Charlie stílusosan még le is húzott egy felest, hatalmas nevetést kiváltva.

Charlie nemcsak régi slágereivel kápráztatta el a közönséget. Legújabb lemezéről, a 2020-as Mindenen túlról is bemutatott új dalokat, amelyek kicsit sem maradnak le minőségben korábbi munkásságához képest, többen táncra is perdültek a közönség soraiban.

A koncerten rock, jazz, funky és blues dallamok váltották egymást, mindenféle fölösleges látványelem nélkül. Nem volt tűzijáték, sem óriási kivetítők vagy giccses dekorációk: „csak” a zenélés a legpozitívabb értelemben. 

Charlie még mindig kisujjból kirázza azt, amiért ennyi éven át sikeres tudott maradni: az ösztönös, klasszikus, természetes, zsigerből jövő muzsikálást. Zenésztársai szintén vérbeli muzsikusok, minden mozdulatukban ott volt a zene iránti szeretet.

A zenész, aki 1964-ben kezdte pályafutását, a koncert közben elárulta, hogy maga sem hitte volna, hogy ennyi idő után is itt lesz a színpadon.

 „Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig a pályán maradok” – mondta, és meghatottan köszönte meg a zeneíróknak és zenésztársainak, hogy ilyen hosszú ideje együtt zenélhetnek.

Charlie a koncertet az „Az légy, aki vagy” dalával zárta, melyre többen felpattantak a székekből és lassúzni kezdtek, az est végén hatalmas vastaps búcsúztatta a zenészeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában