Régiós verseny volt

9 órája

Fotókon, videókon mutatjuk, milyen volt a 2024-es szivárvány néptáncfesztivál

A zsűri arany, ezüst, bronz minősítés mellett különdíjat is kiosztott. Erős volt a 2024-es Szivárvány néptáncfesztivál mezőnye.

Horváth László

Megírtuk, három vármegyéből, húsz csapat lépett fel a büki sportcsarnokban. A Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál késő estig tartott. A huszonkettedik fesztiválra Vas mellett Győr-Moson-Sopron, illetve Zala vármegyéből is érkeztek fellépő csoportok.

Szivárvány néptáncfesztivál
Szivárvány néptáncfesztivál: Ügyesen oldották meg a feladatot, nem volt nyoma a lámpaláznak
Fotó: Unger Tamás

- Kitettek magukért a csoportok, a produkciókon látszott, hogy sokat készültek fesztiválra 

- összegzett Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyesület vezetője. - Voltak olyan lányok, fiúk, akiknek ez volt az első fellépésük. Ügyesen oldották meg a feladatot, nem volt nyoma a lámpaláznak. 

A gyermek- és az ifjúsági néptánccsoportok előadását Németh Ildikó, Tóth Zoltán, Csidei Gábor alkotta zsűri értékelte. Arany, ezüst, bronz minősítés mellett különdíjat is kiosztottak. A legjobbak a régiós versenyből továbbjutva, lehetőséget kapnak, hogy fellépjenek az országos antológián.

A verseny ezúttal is két felvonásban zajlott. 18 órától az ifjúsági és felnőtt csoportok legjobb produkciójukat mutatták be, így emlékeztek meg Pesovár Ernő tánctörténész, néptánckutatóról, illetve átadták a róla elnevezett emlékplakettet. A program része volt az Antal László szerkesztette „Egy élet a néptánckutatásban és a néptáncművészetben” című kiállítás – Pesovár Ernő emlékezetére. 

Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál videófelvételei itt nézhetők vissza:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában