A zsűri értékeli a műsorokat

2 órája

Szivárvány Bükön – Élő, videós közvetítés a néptáncfesztiválról

Három vármegyéből, húsz csapat lép fel a büki sportcsarnokban. A Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál késő estig tart.

Horváth László

Eltelt egy év, eljött október közepe, ez pedig a Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál ideje is. Immár huszonkettedszer gyűltek össze a táncosok Bükön.

Szivárvány
A Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál késő estig tart

Horváth Győző, az Ungaresca Tánegyesület vezetője elmondta, a Vas mellett Győr-Moson-Sopron, illetve Zala vármegyéből is érkeztek fellépő csoportok.  A gyermek- és az ifjúsági néptánccsoportok előadását zsűri értékeli. Így minősítéseket is kiosztanak, a legjobbak a régiós versenyből továbbjutva, lehetőséget kapnak, hogy fellépjenek az országos antológián.

A verseny ezúttal is két felvonásban zajlik. 18 órától az ifjúsági és felnőtt csoportok legjobb produkciójukat mutatják be, így emlékeznek meg Pesovár Ernő tánctörténész, néptánckutatóról, illetve átadják a róla elnevezett emlékplakettet. 

Szivárvány Regionális Gyermek és ifjúsági Néptáncfesztivál este 8 órakor a zsűri értékelésével, illetve az utána kezdődő táncházzal zárul.

A fesztivál élő, videós közvetítésben is nézhető, ITT>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában