Frissen Vasból

2021.07.14. 07:00

Copa America-győztest igazolt a HVSE futsalcsapata

Bár a játékosok nyári pihenőjüket töltik, mégis mozgalmas napok állnak a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata mögött: két új játékost igazolt a bajnokcsapat, kisorsolták a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában az ellenfeleket, Simic és Dróth is műtéten esett át.

Tóth Gábor

Luiggi Longo Duarte Baptista személyében új légióssal bővül a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapatának játékoskerete. A 25 éves brazil játékos Nyírgyulajról teszi át a székhelyét Szombathelyre. Januárban érkezett Nyírgyulajra, 12 tétmeccsen 14 gólt rúgott, a csapat házi gólkirályaként fontos szerepet vállalt a bennmaradásban. Luiggi Longo Brazíliában és Uruguayban nagypályán játszott, illetve az amerikai kontinensen népszerű hetes fociban (Fut 7) kétszeres bajnok volt a Flamengo csapatával, míg a brazil válogatott színeiben 2020-ban megnyerte a Copa Americát. – Az előző szezonban a legtöbb gólt rúgta a Nyírgyulajban. Személyisége és tehetsége miatt is biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik a csapatunkba és komoly erősítés lesz – vélekedett Calvo Rodriguez Juan Ramon, a Haladás mestere.

– Luiggi a télen érkezett Magyarországra, és üde színfoltja lett a bajnokságnak. Rendkívül gólerős, jól cselező, kétlábas játékos, aki azonnal nagy erősítést jelenthet a csapatnak – fogalmazott Pálmay Tamás szakágvezető. A TF játékosaként NB II.-es bajnoki címet szerző Szalmás Zoltán is Szombathelyen folytatja pályafutását. A 19 éves, korosztályos válogatott játékos 2+1 évre szóló szerződést írt alá a zöld-fehér csapattal. – Szalmás Zoltánt láttuk ellenfélként az NB II.-ben, illetve a játékosaink ismerik a korosztályos válogatottból. Fiatal kora ellenére rengeteg rutint szerzett felnőtt csapatoknál, tehetséges, gólerős játékos, ha sikerül beépítenünk csapa

tunkba, komoly erősítés lesz. Korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa – mondta Pálmay Tamás.

A HVSE idén – történelme során először – kilép a nemzetközi porondra: ellenfeleket kapott az UEFA futsal Bajnokok Ligája-selejtezőkörében. A szombathelyi csapatot a C csoportba sorsolták, a luxemburgi FC Differdange 03, az albán KF Tirana és a norvég Utleira Idrettslag mellé. A selejtezőkörben egy minitornán kell megvívniuk a csapatoknak. A csoport selejtezőtornáját a Tirana otthonában, Albániában rendezik augusztus 20. és 25. között. A selejtezőkör nyolc csoportgyőztese, valamint a legjobb csoportmásodik jut tovább a legjobb 32 közé.

A Haladás nem kapott legyőzhetetlen ellenfelet, nem áll megoldhatatlan feladat előtt. A Haladást érintő további hír, hogy két kulcsjátékosa is műtéten esett át. A szerb Milos Simic térdsérülése miatta a tavalyi szezon hajráját már kihagyta. A napokban hazájában műtötték térdszalagszakadással, hat–nyolc hónap kihagyás vár rá. Dróth Zoltán már sérült, porcos térddel vállalt oroszlánrészt a bajnoki diadalból – a műtét azonban elkerülhetetlenné vált. A klasszis, gólerős, rutinos futsalos is kés alá feküdt, a porcműtét jól sikerült, ha minden a tervek szerint halad, akkor augusztus közepén már visszatérhet a pályára.

Kiemelt képen: A szombathelyiek válogatott támadója, Dróth Zoltán egy ideig nem rúghat labdába, augusztusban futsalozhat újra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában