Világverseny

2023.07.03. 13:28

Irány Dél-Korea - Elutazott a szombathelyi csapat Daeguba, az 55. Nemzetközi Diákjátékokra - fotók

Idén a dél-koreai Daegu ad otthont az 55. Nemzetközi Diákjátékoknak, ahol öt atlétánk, női focicsapatunk és három úszónk képviseli majd a szombathelyi színeket.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Az 55. Nemzetközi Gyermekjátékot július 5. és 10. között öt napon keresztül tartják a dél-koreai Daeguban. A tornán köztudottan nem országok, hanem városok képviseltetik magukat. Már-már hagyománynak számít, hogy Szombathely rendre éremmel vagy érmekkel tér haza a többnapos megmérettetésről. Hétfőn a déli órákban gyülekeztek a fiatalok kísérőikkel a Batthyány téren, majd rövid búcsúzkodást követően buszra szálltak, hogy nyakukba vegyék a fél világot. A városi delegációt Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke vezeti, de vele tart Havasi Attila, a Sport és Ifjúsági Iroda diáksport ügyintézője, sportszakmai vezető, valamint Németh Adrienn tolmács is.

A Sportiskola atlétái közül Pápai Nerina 800 m-es síkfutásban és távolugrásban, Horváth Anna 400 és 800 m-en, Kovács Levente József súlylökésben, Horváth Áron Benedek 1500 m-en, míg Zimmer Bendegúz szintén súlylökésben képviseli Szombathelyt. A fiatalok szakmai vezetője Boros András.

Az Illés Akadémia női akadémistáira épülő csapat (Alasz Hanna, Bihari Csenge, Bihari Patrícia, Csombor Luca, Licskai Léna, Lukács Korina, Polovics Dorina, Sági Fruzsina Melissza) edzőjével, Ferencsik Evelinnel igyekszik majd minél fényesebb sikert aratni Dél-Koreában.

A Sportiskola tehetséges úszói közül pedig Bozsodi Máté (50 m pillangón, 50 m háton, 100 m pillangón, 200 m vegyesen), Horváth Patrik (200 m mellen, 100 m mellen, 50 m mellen) és Pozsonyi Koppány (50 m gyorson, 100 m gyorson, 200 m gyorson, 200 m vegyesen) képviseli majd a várost.

– Igyekeztünk kiválasztani azokat a sportolókat, akik nemcsak itt helyi szinten, hanem országosan is kiemelkedő tudással, eredménnyel bírnak – fogalmazott Havasi Attila, a szombathelyi delegáció sportszakmai vezetője. – A kiindulási alapot a tavalyi angliai játékok jelentették, ahol az említett sportágak mindegyikében sikerült érmet szereznünk. Az azt megelőző két évben a pandémia miatt nem rendezték meg az eseményt. A részvétel életkorhoz is kötött, hiszen a legidősebb nevezhető diákok legfeljebb 2008-as születésűek lehetnek. A másik fontos dolog, hogy ez városok versenye, ami annyit jelent, hogy évről évre más a sportolói felhozatal, mindenki sötét ló. Annyit kértünk a mieinktől, hogy ki-ki tudása legjavát igyekezzen beleadni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában