Tizenhatan a megyei I.-ben

2023.07.09. 19:13

Vas vármegyei foci: Lezárult a nevezési határidő – szűntek meg csapatok, de vannak újak is

Lezárult a nevezési határidő, kialakult a Vas vármegyei amatőr labdarúgó-bajnokságok mezőnye – hamarosan csoportokba is osztják a csapatokat.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóságának munkatársaitól megtudtuk, hogy a megyei I. osztály mezőnyét a következő,  2023/2024-es szezonban is 16 csapat alkotja. A HVSE osztályt váltott, az NB III.-ban folytatja. A Répcelak pedig visszanevezett a megyei II. osztályba. A megyei II. osztály déli csoport bajnoka, a Csákánydoroszló feljebb lépett. A benevezett 13 csapat mellett a feltöltés szabályai szerint várhatón ugyancsak a megyei I.-ben léphet pályára az ősztől a Nádasd (megyei II. dél), a Söpte és a Bük.

A megyei II. osztály mezőnyét vélhetően 31 csapat alkotja majd. A Vasszécseny nem fejezte be a tavalyi szezont – komoly bosszúságot okozva ezzel a Rumnak, amely így lecsúszott a dobogóról... Ugye a Csákány és a Nádasd feljebb lépett. A megyei III. osztály szombathelyi bajnoka, a Nárai bevállalta a megye II.-t. Valamint a megyei III.-ból a Kőszeg, a Ják és az Ikervár jelezte, hogy szívesen indulna a megyei II. osztályban – így a versenybizottság a feltöltés szabályai alapján a 31 csapatot tud besorolni északi és déli csoportba. Így lesz egy 16 és egy 15 fős csoport.

A tavalyi megyei III.-as szezont nem fejezte be a Mesteri. Továbbá a tavalyi mezőnyből – a Mesterin kívül – nem nevezett a Keléd, a Balogunyom, a Csörötnek és a Berki. Akad viszont bőven új csapat, így a Nemeskocs, a Rábahídvég, a Máriaújfalu, az Egyházashollós, a Táplán II., a Söpte II. és a Vasszécseny TK – utóbbi gárda nem azonos a tavaly kizárt, azóta megszűnt Petőfi SE Vasszécseny együttesével. Így a megyei III. osztályban 41 csapat vehet majd részt a következő kiírásban. A csoportokba sorolással bizonyára itt is lesz munkája bőven a versenybizottságnak.

A 2023/2024-es szezon augusztus 5-6-án a megyei Magyar Kupa első fordulójával rajtol el – a következő hétvégén pedig már bajnoki fordulót rendeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában