Labdarúgás

2023.10.29. 19:18

Ebben több volt - Kikapott hazai pályán a Haladás a Pécstől - fotók

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a hazai pályán játszó Szombathelyi Haladás egy góllal kapott ki a Pécstől.

Sütő Dániel

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 0-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1036 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronja, 63.), Ene, Csonka B., Bolla (Tarján, 63.) – Zvekanov, Simut (Horváth R., 70.), Rácz B. (Jancsó, 70.), Doktorics – Csernik, Pintér F. (Katona, 81.) Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Pécs: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Krausz-Raul, Majnovics (Hadaró, 81.) – Terbe, Takács Zs.– Bukovics (Bachesz, 17.), Hudák, Szabó M. (Harsányi, 68.) – Gyurkits (Tóth-Gábor, 68.). Megbízott vezetőedző: Németh Zsolt.

Gólszerző: Harsányi (84.).

Kiállítva: Ene (90+2.).

6. perc: Doktorics szlalomozott át a bal oldalon három védő között, de hat méterről centikkel a bal sarok mellé lőtt. Szép egyéni megoldás volt!

22. perc: Szabó Máté indult meg befelé, majd 21 méterről óriási felső kapufát lőtt.

35. perc: Simut száguldott el a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, a középen becsúszva érkező Csernik öt méterről a kapu fölé lőtt.

36. perc: Doktorics tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre, Helesfay kifutott elé kapujából, Doktorics középre adott, de az egyik pécsi védő tisztázott.

59. perc: Rácz jobb oldali szögletét Ene fejelte kapura hét méterről, Helesfay nagy vetődéssel szögletre tolta a jobb sarokba igyekvő labdát.

73. perc: Horváth Rajmund került helyzetbe a jobb oldalon, de hét méterről leadott bal lábas lövését Helesfay védte.

74. perc: Jancsó ment el a jobb oldalon, beadását Doktorics hét méterről, kapásból a bal sarok mellé lőtte.

84. perc: Vendég bedobás után a hazai védők által kifejelt labda Harsányi elé került, aki 20 méterről a bal felső sarokba csavart – 0-1.

Csalódott csapatok csatáját hozta a 13. forduló Szombathelyen, hiszen a Haladás legutóbb attól a Mosonmagyaróvártól kapott ki idegenben, amely addig nyeretlenül állt a bajnokságban, míg a PÉcsi MFC hét meccse nem tudott legyőzni senkit, ráadásul a góllövéssel is erősen hadilábon álltak a mecsekaljaiak.

Pazar, a régi NB I.-es időket idéző hangulatban feszült egymásnak a Hali és a baranyai gárda. Ezúttal is kiderült, hogy a két tábor nem szokott összejárni grillezni. A találkozó első perceiben alaposan bekezdett a hazai alakulat, amely egyre másra alakította ki helyzeteit, a Pécs még a térfélen is alig tudott átjönni. A félidő felére kiegyenlítődött a játék, a vendégek is vezettek veszélyes támadásokat. Félóra elteltével kicsit leült a találkozó, az inkább mezőnyben folyt a játék, helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A félidő hajráját megnyomta a Haladás, előbb Csernik, majd Doktorics okozott némi zavart a pécsi védelemben, de gól egyik akcióból sem született, így az első 45 perc 0-0-val zárult.

Szünet után egy ígéretes pécsi helyzettel indult a második félidő, majd Ene fejesénél kellett nagyot tornásznia Helesfaynak. Ezzel egy időre ismét izgalmak nélkül maradtak a szurkolók. A 72. perctől kezdve kicsit megélénkült a találkozó, előbb Harsányi tette próbára Pálfit 22 méterről, de biztosan állt a lábán a Hali portása, majd a házigazda két percen belül kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de Horváth Rajmund és Doktorics sem tudta bevenni Helesfay kapuját. A hajrában egy szép csavarással Harsányi révén előnybe került a Pécs. A hazaiak nem tudtak válaszolni, így ismét kikapott a Haladás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában