Labdarúgás

2024.03.29. 21:26

Vármegyei I.: rangadót nyert a Haladás a Király otthonában, botlott a Vép - fotók

Pénteken a 21. mérkőzéseit rendezték a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban - hétfőn pedig már a 22. játéknap meccseit vívják a csapatok!

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Pénteken rangadót rendeztek Újperinten: a második Király fogadta az éllovas Haladást – a vendég 2-1-re nyerte a nagy csatát. Hosszú idő után ismét nyert a Bük, Nádasdon gyűjtötte be a három pontot. Szomszédvári rangadón verte a Csákánydoroszló a vendég Körmendet. Az utolsó pillanatban csikarta ki a győzelmet Vasváron a Sárvár – a mérkőzés a furcsa játékvezetői ítéletekről is emlékezetes marad... Meglepetést okozott a Táplán, ugyanis a dobogóért harcoló Vép vendégeként ikszelt. Szentgotthárdon sikerült megállítani a Szarvaskend félelmetes, gólerős csatárait – 0-0-val zárult a mérkőzés. A Csepreg–CVSE (0-2) meccsen kilenc sárga lapot osztott ki a játékvezető...

Csákánydoroszlói KSE–Körmendi FC 2-0 (2-0). Csákánydoroszló, vezette: dr. Polgár T.

Csákánydoroszló: Böröndi – Török, Takács M., Pandur (Beke), Horváth S. (Szabó D.), Dedics, Takács Á., Sárközi, Takács Sz., Urbán (Márton), Németh M. (Düh). Edző: Kurucz Ádám.

Körmend: Balogh – Holecz, Lakosi, Vilics, Pergel, Czene (Szijjártó Áb.), Péter (Szijjártó Ár.), Sipos B. (Soós), Nagy Zs., Zsoldos (Sály G.), Sipos M. (Buti). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Németh M., Urbán.

Egy különleges szomszédvári rangadón a Körmend szeretett volna visszavágni az ősszel elszenvedett vereségért. De Kurucz Ádám csapatára ezúttal nem volt ellenszer! Ugyanis a játék minden elemében a Körmend fölé nőtt a csákányi gárda. Óriási győzelmet ünnepelhetett a kis csákányi település – az óriási nehézségek mellett. A hazai csapatból mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Kiswire-Szentgotthárdi VSE–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE 0-0. Szentgotthárd, 200 néző, v.: Szabó III. Z.

Szentgotthárd: Dömötör – Sipos B. (Soós), László (Gyécsek), Muzsi, Komáromi (Korpics), Nagy O., Mesics - Leiner, Dancsecz, Gécsek, Sulics, Sipos G. Edző: Heiter László.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei L., Velekei B., Tóth A., Csillag (Jóna), Németh T., Tuboly, Földes, Tompa, Wolf, Tóth G. Edző: Kovács Kálmán.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de az első 15-20 percben inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. Aztán átvette az irányítást a házigazda, helyzeteket dolgozott ki, kapufát rúgott – de nem tudott kapuba találni. Fordulás után is a Gotthárd futballozott mezőnyfölényben, de ekkor már igazán komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A játék képe alapján a hazai csapat azért közelebb állt a győzelemhez.

Alpok Zirkon Vép VSE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-2 (1-1). Vép, 200 néző, v.: Talabér N.

Vép: Borsos – Baranyai K. (Pogácsás), Czeglédi, Baranyai N. (Tama), Bezdi Sz., Niksz, Illés (Takács Á.), Beke, Balikó D., Takács M., Balikó M. Edző: Gombás Péter.

Táplán: Gyécsek – Vass, De Paula A., Gombos (Déri, Rosner M.), Rosner G., Huszár, Gyurcsányi, Polgár, Markó (Németh N.), Fazekas, Polyák. Edző: Borbás János.

Gólszerzők: Niksz, Czeglédi, ill. Polyák, De Paula A.

A tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül mindig nagy izgalmakat tartogat egy Vép–Táplán szomszédvári rangadó – ezúttal is így történt. Jó meccset játszottak a csapatok, mindkét kapu előtt adódott helyzet jócskán, igazságos döntetlennel zárult az összecsapás – a Táplán megérdemelten vitte el az egyik pontot Vépről.

Vasvár VSE–Sárvár FC 2-3 (0-2). Vasvár, v.: Pázsi M.

Vasvár: Kántor – Sipos, Bíró, Mikó, Vincze, Czövek (Gotthárd), Elekes (Dávid), Horváth A., Tausz, Márton (Berta), Schermann (Péter). Edző: ifj. Sziffer István.

Sárvár: Dénes – Könczöl, Takács (Biró), Fider, Vajda, Tóth M., Kovács B., Ódor (Németh Á.), Szemes, Sinka, Csonka. Edző: Nagy Dániel.

Gólszerzők: Péter, Mikó, ill. Csonka, Ódor, Szemes.

Kiállítva: Horváth A. (89., Vasvár).

Az első félidőben dominált a Sárvár, két gólos előnyre tett szert – igaz, a hazai csapat nem kapott meg egy egyértelmű 11-est. A második félidőre felpörgött a Vasvár, ki is egyenlített. A győztes találatot azonban a Sárvár vitte be – az utolsó pillanatban. Továbbá a Vasvárt egy érthetetlen kiállítás is sújtotta. Jó lenne, ha a játékvezető nem illetne különféle negatív jelzőkkel futballistákat – ha a saját munkájára koncentrálna, biztosan sikeresebben tudná levezetni a meccset...

Csepregi SE–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 0-2 (0-1).Csepreg, 100 néző, v.: Ódor Á.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M., Takács Ke., Balogh-Sövér (Sós), Nika B., Nika Á. (Simon), Lukács, Takács D. (Németh Cs.). Edző: Steiner Zsolt.

CVSE: Osvald – Marsai (Zsoldos D.), Enyingi, Göntér (Gábor), Szuh, Gaál, Keszei T. (Berecz), Büki (Németh J.), Czinder (Zsoldos P.), Keszei R., Péter. Edző: Takács Gábor.

Gólszerzők: Németh J., Enyingi.

Jól állt bele a meccsbe a Csepreg, gyorsan magához ragadta az irányítást, labdaszerzések után veszélyes kontrákat vezetett. Mégis a vendég szerzett gólt az első félidő hajrájában furcsa körülmények között: egy elmaradt szabadrúgásból vezetett kontrát a CVSE, amit góllal zárt. Fordulás után is inkább a hazaiaknál volt többet a labda, de ekkor azért már kiegyenlítettebb volt a játék – és egy bedobás után növelte előnyét a vendég. A hátralévő bő 20 percben mindent egy lapra feltéve rohamozott a házigazda, de nagyon töredezett volt a játék a rengeteg könnyű síppal befújt szabadrúgás miatt. Érdekesség, hogy mérkőzést kilenc sárga lap színesítette. A játék képe alapján nem érdemelt vereséget a Csepreg.

Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE–Büki TK 0-1 (0-1). Nádasd, v.: Imre B.

Nádasd: Doktor – Horváth D., Filakovszky, Horváth B., Péter, Zsoldos, Kalamár (Gerencsér), Dudás, Meskó E., Somogyi (Varga M.), Burka (Meskó Á.). Edző: Elekes Zoltán.

Bük: Kamondi – Fehér, Tóth B., Kovács Z., Kossuth, Németh G., Kocsis (Oláh), Szabó A., Redőcs, Kovács Á. (Kiss B.), Puskás (Szilágyi). Edző: Iszak Sándor.

Gólszerző: Kovács Z.

Az egész mérkőzésen erős szél nehezítette meg a csapatok dolgát. Az első félidőben jól futballozott a Nádasd, három komoly helyzetet is kidolgozott – és kihagyott. Míg a vendég egy szögletből becsavart góllal megszerezte a vezetést. A második félidőben már nem igazán akadt komoly helyzet egyik kapu előtt sem. A szerencsésebb csapat gyűjtötte be a három pontot.

Rábapatyi KSK–Söpte SE 1-3 (1-0). Rábapaty, 80 néző, v.: Konkoly Z.

Rábapaty: Király – Horváth R., Horváth K., Piros D., Dugovics (Zeke), Gosztolya, Csupor, Nardai (Horváth B.), Kovács T., Piros P. (Bakonyi), Németh G. Edző: Kovács Tamás.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Biró (Rácz), Kovács E., Joó, Győrffy, Koronczai, Vámos (Tamás, Szabella), Varga A. (Fogl), Szakasics, Vargyas (Kondákor). Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Németh G., ill. Tamás (2), Szabella.

Erős szélben rendezték meg a mérkőzést. Az első félidőben a szél a hazaiakat támogatta, de „csak” egy gól tudtak rúgni. A második félidőben a Söpte sokkal jobban kihasználta a szél támogatását, a játékrész közepén néhány percen belül két gólt is szerzett, fordított, a hosszabbításban pedig a harmadik találatával pontot is tett a meccs végére.

Király SE–Szombathelyi Haladás II. 1-2 (0-0). Újperint, 400 néző, v.: Boda Gy.

Király: Horváth A. – Takács, Schimmer (Szabó B.), Fábián (Horváth D.), Kudron (Czöndör), Németh G., Rózsás, Halmosi, Csákvári, Potyi, Tóth M. (Karvalics). Edző: Hegyi László.

Haladás: Kostyák – Horváth A. (Pruska), Mozsár, Frák, Stifter, Kopácsi, Stefanich (Bolla), Zsédely, Takács-Földes, Katona, Bonchis. Edző: Horváth András.

Gólszerzők: Halmosi, ill. Pruska, Zsédely.

A első félidőben inkább a hazaiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, ám nem tudtak kapuba találni. Fordulás után több sérülés is történt hazai oldalon, ezért a Király kényszerűségből hátrébb vonta erőit – ezt pedig kihasználta, büntette a Haladás, és megnyerte a rangadót.

Csákánydoroszlóból Kurucz Ádám, Szentgotthárdról Heiter László, Vépről Pajor Tamás, Vasvárról ifj. Sziffer István, Csepregről Steiner Zsolt, Nádasdról Reitli Kornél, Rábapatyról Dénes István, Újperintről Hegyi László tudósított.

A 22. forduló menetrendje, hétfő, 16.30: Szombathelyi Haladás II.–Csepregi SE, Sárvár FC–Király SE, Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Vasvár VSE, Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE–Alpok Zirkon Vép VSE, Körmendi FC–Kiswire-Szentgotthárdi VSE, Büki TK–Rábapatyi KSK, Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE, Söpte SE–Csákánydoroszlói KSE.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában