Kézilabda

2024.05.12. 07:57

Bajnoki motiváltság, és biztos siker az Érd ellen - fotók

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 28. fordulójában az Érd sem tudta megnehezíteni a már bajnok SZKKA dolgát, amely sorozatban 28. győzelmét aratta.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Érd 33-29 (19-13). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 400 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács T., Mándli B.

SZKKA: Csatlós – Balogh P. 1, Pődör B. 4, Szmolek 3, Pődör R. 11, Kulcsár 7, Pálffy 1. Csere: Christe – Szeberényi, Varga N. 4, Kazai, Böhm, Török 1, Gönczöl, Hornyák 1. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 5-2. 17. perc: 9-9. 28. perc: 18-12. 34. perc: 20-15. 42. perc: 24-18. 55. perc: 32-23.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5.

Rangadóhoz és bajnokcsapathoz méltó fogadtatásban részesült a már aranyérmes SZKKA az Érd elleni derbin, ahol a vendégek a kiadó feljutó helyért, a vasiak pedig ragyogó győzelmi sorozatuk folytatásáért szálltak harcba. A nagyszerű atmoszféra mellett remek szellemben és kőkemény védekezéssel kezdte a derbit a házigazda, támadásban pedig Pődör Rebeka kezdett be erőteljesen, így 6-2-es állásnál azonnal időt kértek a vendégek. Aztán megérkeztek a meccsbe az érdiek is, akik az első negyedóra végére ki is tudtak egyenlíteni, 9-9-nél már Vida Gergő rendelte magához játékosait. Ennek hatására az első félidő második felében újfent az SZKKA irányította a mérkőzést, így a szünetre hatgólos előnnyel vonulhatott (19-13).

Térfélcserét követően kicsit bennragadt az öltözőben a hazai gárda, a vendégcsapat villámgyorsan felzárkózott három találatra, ezért ismét időt kért Vida Gergő (20-17). Újra fordult a kocka, elkezdte játszani saját játékát a Szombathely: kemény védekezéssel és gyors gólokkal ismét elhúzott, majd 26-19-nél az Érdnek kellett időt kérnie. A folytatásban magabiztosan őrizték kiharcolt előnyüket a vasiak, egészen az utolsó öt percig, amikor is nagy rohamot indítottak a vendégek. Apró izgalmak jutottak a végére, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. Négy góllal nyerte a rangadót a bajnoki aranyérmes SZKKA, amely folytatta győzelmi szériáját és eltökélt szándéka, hogy a szezon végéig megtartsa 100 százalékos mérlegét, amellyel történelmet írna. Már csak két forduló van hátra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában