Nagy fogás

2024.06.21. 12:45

SZKKA: BL-t megjárt horvát kapust igazoltak

A 22 éves Petra Marinovic öt év után távozik a Bajnokok Ligája-résztvevő francia Brest Bretagne Handball csapatától – tájékoztatott a szombathelyi klub honlapján.

Sütő Dániel

Petra Marinovic

Forrás: SZKKA

Örömmel tájékoztatjuk Szurkolóinkat, hogy Petra Marinovic személyében egy fiatal horvát kapust igazoltunk, méghozzá a többszörös francia bajnok és kupagyőztes, 2021-ben Bajnokok Ligája-döntős Brest Bretagne Handball csapatától – jelentette be az SZKKA. 

Petra Marinovic
Forrás: SZKKA

A 22 éves spliti születésű hálóőr egészen fiatalon, 2019-ben csatlakozott Franciaország egyik legerősebb klubjához, majd 2022-ben kapta meg első profi szerződését. A horvát utánpótlás-válogatottakban is pályára lépő kapusnak a Bajnokok Ligája előző kiírásának csoportkörében ősszel voltak olyan mérkőzései, amikor 50, vagy éppen 66 százalékos hatékonysággal védett, majd a tavaszi idényt első számú kapusként a szintén francia élvonalban szereplő Dijon csapatánál töltötte.

– Nagyon izgatott vagyok, amiért a következő szezonban Magyarországon, az SZKKA-ban játszhatok. Öt Franciaországban eltöltött szezon után ez valami új számomra. Alig várom már, hogy megtapasztaljam a magyar bajnokságot, amely az egyik legjobb Európában. Úgy látom, hogy a klubnak nagy ambíciói és komoly céljai vannak. Boldogan várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal és együtt szép sikereket érjünk el. Nemsokára találkozunk – üzente Petra Marinovic. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában