Verseny

2024.07.11. 15:39

A házigazda fogat nyert Viszákon - fotók

A viszáki CAN-C típusú kettesfogathajtó versenyen a vendéglátó Savaria LSE-s Novák Szabolcs diadalmaskodott, a CAN-D típusú kettesfogathajtást a lukácsházi Faragó Gyula nyerte, míg vadászhajtásban a szintén lukácsházi Komálovics Ottó volt a legjobb.

Novák Szabolcs kettesfogatával

Forrás: VN

Fotó: © Szendi Péter

Komoly megpróbáltatásnak tette ki a tikkasztó időjárás a Viszákon megjelent fogatokat, a lovakat és hajtóikat egyaránt. De a rekkenő hőségben ember és állat is állta a sarat becsülettel. A Savaria LSE által rendezett viadal immár a második volt a sorban, hiszen az utóbbi hetekben Vasegerszegen feszültej egymásnak első ízben a fogatok. A pontszerző versenysorozatból ugyan még jópár forduló hátravan, de eddig izgalmasan alakultak a vasi eredmények. 
Viszákon a CAN-C típusú kettesfogatok között a házigazda Savaria LSE versenyzője, Novák Szabolcs győzött, Geröly Tibor lett a második (Főnix LE), Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza SE) pedig a harmadik. 

Novák Szabolcs kettesfogatával 
Fotó: © Szendi Péter / Forrás: VN

CAN-D kettesfogatok között Faragó Gyula (SCHOTT Lukácsháza), Ruisz Árpád (Savaria LSE) és Molnár István (SCHOTT Lukácsháza SE) lett az első sorrendje. Vadászhajtában pedig Komálovics Ott nyert a szlovákiai Vankó Imre, valamint a zalalövői Szabó Péter előtt. 

A győztes házigazda, Novák Szabolcs köszönetét fejezte ki a helyi önkormányzatnak, amely mindenben együttműködött és segítette a Savaria LSE-t a rendezvény zavartalan és színvonalas lebonyolításában. A másodikként záró Főnix LE-s Geröly Tibor pedig a pálya kialakítását dicsérte.  
A pontszerző versenysorozatban Novák Szabolcs vezet, aki mögött hármas holtverseny van jelenleg Geröly Tibor, Komálovics Ottó és Szájer József között. A tét szországos döntőbe jutás. SD 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában