Labdarúgás

2024.07.18. 10:50

Futsal: rutinos brazil légióst igazolt a HVSE - Alakul a címvédő gárda játékoskerete

Diogo Schlemper személyében rutinos, minőséginek tűnő brazil játékossal erősödött a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapatának kerete.

Tóth Gábor

Forrás: haladasvse.hu

A bajnoki és kupacímvédő Haladás keretéből két brazil játékos – Luiggi és Henrique –, két alapember távozott, mindketten külföldön folytatják. Honfitársuk, Arnon Cassemiro viszont egy rövid, féléves spanyol kitérő után visszatért a zöld-fehér klubhoz. Sőt, a bajnokcsapat hivatalos honlapján jelenette be, hogy leigazolta a 29 éves, 179 centis Diogo Schlempert – a felek egy szezonra szóló szerződést közöttek. Schlemper eddig kizárólag hazájában, Brazíliában futsalozott, 2020 óta az I. osztályban szereplő Blumenau Futsal gárdáját erősítette, melyben 112 hivatalos mérkőzésen 33 gólt szerzett.
– Vezetőedzőnk, Felipe Conde kapcsolatrendszerére építve kerestünk játékost a brazil élvonalban Henrique Diniz pótlására. Mindenképpen egy tapasztalt futsalost szerettünk volna igazolni, akit Diogo személyében meg is találtunk. Rendkívül jó referenciákkal rendelkezik, és információink alapján  emberileg is illik a csapatunkba. Nagy segítségünkre lehet. A kreativitásának köszönhetően gólokat, gólpasszokat várunk tőle, de a védelem megbontására is képes. Fontos, hogy állítólag nagyon akaratos, nem csak várja a sikert, hanem képes is tenni érte – mutatta be a klub honlapján az új szerzeményt Pálmay Tamás szakágvezető.
A Haladás VSE keretének alakulása, távozott: Szalmás Zoltán, Luggi Longo, Henrique Diniz, Fehér Dániel, Kiss Patrik. Érkezett: Arnon Cassemiro, Diogo Schlemper.
A négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes Haladás már javában készül a 2024/2025-ös szezonra. Két edzőmeccs is szerepel a programban: a lengyel bajnok BTS Rekord Bielsko-Biala lesz a vendég augusztus 1-én és másodikán.
A hírek szezont a Haladás még egy légiós szerződtetését tervezi.
A Haladást érintő hír még, hogy a szombathelyi klub az idén nem nevezte be a második számú csapatát az NB II.-es bajnokságba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában