Kamionos Eb

2024.07.12. 13:33

Kiss Norbert: irány a német Nürburgring!

Különleges versennyel folytatja hétvégén a Révész Racing-es Kiss Norbert a 2024-es kamion Európa-bajnokságot, amelynek helyszíne ezúttal Németország, a Nürburgring lesz.

Sütő Dániel

Kiss Norbert magabiztosan áll a pontverseny élén

Forrás: VN/Révész Racing

A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert az idei sorozatban eddig szenzációsan versenyzett, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta a szezon minden futama után dobogóra állhatott, egy kivétellel mindig a legmagasabb fokára. 178 pontot szerzett eddig, 48-cal többet, mint a második helyen álló Jochen Hahn. Ezúttal viszont a német pilótáknak nagy előnyt jelenthet a pályaismeret, a hazai közeg, és hogy teszteléseken mentek a Nürburgringen, ami a beállításokban segíthet nekik. 

Kiss Norbert magabiztosan áll a pontverseny élén
Forrás: VN/Révész Racing

A 3,6 km hosszú versenypályán három hosszabb egyenes mellett 11 kanyar található, a Formula-1-es pálya kicsit rövidített változataként. A szervezők minden évben számos kiegészítő programmal is készülnek. A pénteki időmérőt követően szombaton 10.55-kor és 17.35-kor rendeznek két futamot, amelyeket vasárnap újabb kettő követ 11.35-kor és 17.05-kor. Az előrejelzés szerint záporos versenyhétvége várható. SD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában