Kosárlabda

2024.07.01. 15:26

Korábbi játékosát igazolta le a Falco

Bognár Kristóf a bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapatának legújabb igazolása.

Pum András

Az 1994-es születésű, azaz 30 esztendős Bognár Kristóf gimnáziumi éveit is már Szombathelyen töltötte, és végig járta a sárga-feketék utánpótlás csapatait. Majd a 2012/13-as szezonban debütált az NBI/A-ban és a felnőtt csapatnál összesen még öt szezont töltött. Ez idő alatt141 mérkőzésen lépett pályára, és a 2016/17-es szezonban tagja volt az ezüstérmet szerző szombathelyi csapatnak. A Debrecenben eltöltött három és fél szezon után Szegedre igazolt, egy bajnoki bronzérmet, és egy Magyar Kupa-ezüstöt ünnepelhetett. Bognár a mögöttünk hagyott szezonban 36 mérkőzésen lépett pályára, 30,4 perc alatt, átlagban 12,5 pontot és 8,1 lepattanót szerzett. A védekezésben is aktív magasember a 2023/24-es kiírásban meccsenként átlagban 1,2 labdát szerzett, mellette majdnem minden meccsen blokkolt egy dobást (0,9 blokkolt dobás/mérkőzés).

© Unger Tamás
Bognár Kristóf ősztől ismét a Falco mezét ölti magára
Fotó: Unger Tamás


 – Örültem, mikor megkeresett a Falco, nagyon jó érzés egy játékosnak, hogy ha a nevelő egyesülete vissza várja, pláne, ha egyben jelenleg az ország legmeghatározóbb csapatáról van szó – nyilatkozta Bognár Kristóf a szombathelyi klub honlapján. – Nagy kihívásnak gondolom ezt a lehetőséget, szeretnék minél jobban élni ezzel. Illetve nagy dolognak tartom, hogy kipróbálhatom magam magasabban jegyzett csapatok ellen is a BL-ben.
 

– Elégedett vagyok, úgy érzem egy jó játékost sikerült leigazolnunk Bognár személyében. Remekül játszott Szegeden, és több fontos meccsen is bizonyította, hogy lehet rá számítani. Már várjuk a közös munkát! – mondta Milos Konakov, a vasiak vezetőedzője.
 

– Nagyon örülök, hogy Kristóf személyeben egy szombathelyi nevelést sikerült (vissza) igazolnunk. Úgy gondolom, hogy nemcsak egy jó játékos, hanem egy jó ember is csatlakozott most a klubunkhoz. Remélem, hogy a távozó Barac, Krivacsevics párost sikerült pótolnunk! – mondta Gráczer György, a Falco ügyvezető igazgatója. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában