Tenisz

2024.07.12. 08:38

Söpréssel elődöntős a Kőszegi SE

A Budaörsöt is legyőzte, így az elődöntőbe jutott a Kőszegi SE Szperligás teniszcsapata. A vasiak az alapszakaszban mindhárom bajnokijukat megnyerték.

Pum András

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Kőszegi SE–Budaörs 5-2. Kőszeg, 150 néző, tenisz Szuperliga-mérkőzés, 3. forduló.
Győzött: Bartakovics, Jylly, Zeljenka, Vörös, Bartakovics-Szappanos.

A bronzérmes Vasas, majd a bajnoki címédő elleni siker után a kőszegiek a Budaörsöt fogadták. Szappanos nagy meccsen, rövidítésben győzte le Kiss Rafaelt. Szappanos viszont rövidítésben 10-8-ra kikapott ellenfelétől. Jylla jól játszva két szettben diadalmaskodott, míg Zeljenka két sima szettben győzött. Vörös két szoros mérkőzésen nyert, a Bartakovics-Szappanos páros simán nyert, csakúgy, mint a Markovits-Mayer kettős. A vasiak végig vezetve simán győztek.

A csoport végeredménye: 1. Kőszeg 6 pont, 2. MTK 2, 3. Vasas 2, 4. Budaörs 2. 

© Cseh Gábor
Vörös Máté remekül játszott
Fotó: © Cseh Gábor


A kőszegiek három győzelemmel zárták az alapszakaszt, így a felsőházban folytatják szereplésüket. Koltay Árpád együttese szombaton 10 órakor a Magyar Teniszszövetség fővárosi edzőcentrumában a másik csoport másodikjával, a PG Budapesttel játszik, a másik ágon pedig MTK-Győr elődöntőt rendeznek. Vasárnap 10 órakor a két vesztes  a bronz,- míg a két győztes az aranyéremért játszik.

– Még sosem sikerült „söpréssel”, azaz három győzelemmel megnyernünk az alapszakaszt, ráadásul három, kifejezetten erős csapatot győztünk le  – mondta Koltay Árpád a kőszegiek csapatvezetője. – Az elődöntőben  szerintem 50-50 százalék a két csapatnak az esélye a továbbjutásra, a legutóbbi bajnokságban szoros meccsen 4-3-ra kikaptunk a PG Budapesttől – ezúttal is hasonlóan szoros meccsre számítok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában