vaol.hu podcast

2024.07.20. 08:00

Sportcast - Július 20., a hét sporthíre: a Haladás VSE indulhat az NB III.-ban!

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben - ez a hétvégi sportcast.

Vaol.hu

Ez a hétvégi sportcast!

A Haladás VSE indulhat az NB III.-ban!

Mint egy mexikói szappanopera, úgy alakul a Szombathelyi Haladás, illetve a Haladás VSE története. A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapat megszűnt, hamarosan felszámolják, az MLSZ kedden hivatalosan is megküldte a határozatot, mely szerint a zöld-fehéreket törlik a Magyar Kupából és az NB III.-as bajnokságból. 

De - ahogy mondják - van másik! A szövetség hivatalosan felkérte a legutóbbi NB III.-ból kiesett, a vármegyei I. osztályra készülő Haladás VSE együttesét, hogy nevezzen az NB III.-ra. Nos, a vasi klub ezt meg is teszi, így - ha már tényleg nem jön közbe semmi - Vas vármegyének és Szombathelynek legalább NB III.-as futballcsapata lesz a 2024/25-ös idényben!

Az NB III. a július 27-28-i hétvégén rajtol. 

SZKKA: megkezdték az izzadságos munkát

Teljes létszámban, hiányzók nélkül jelent meg a csapat a Haladás Sportkomplexum csarnokának II.-es pályáján kedden délután. A játékosok motiváltan álltak munkába, a felmérésekből pedig az is kiderült, hogy a személyre szabott nyári egyéni edzésterveknek köszönhetően kiváló állapotban tértek vissza a szünetről. Rövid nyújtás és pár atlétikai mozdulatsor után előkerült a labda is. A következő hetekben napi két edzéssel hangolódik a csapat a 2024/2025-ös NB I.-es idényre. 

Ez a hétvégi sportcast: 

Viktória FC: rajt az Astra ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette a női labdarúgó NB I. 2024/25. évi sorsolását. A Viktória FC az első fordulóban, augusztus 24-én, 17 órai kezdettel az Astra együttesét fogadja a Haladás Sportkomplexumban. A vasiak hazai bajnoki meccseiket továbbra is a Haladás Sportkomplexumban rendezik. Ősszel egyébként 11 fordulót vívnak a csapatok - és a tavaszról előrehozott 12. fordulót is ebben a naptári évben rendezik. Az őszi szezon így november 23-án ér véget, a tavaszi pedig március 8-án rajtol. 

A női NB I. mezőnye: Viktória FC, Ferencvárosi TC, Kész-St. Mihály-Szeged, MTK Budapest, ETO FC Győr, Budapest Honvéd, Szekszárdi WFC, Pécsi MFC, Diósgyőri VTK, Soroksár SC, Astra, Puskás Akadémia FC. A Nyugati-csoportból a Pécsi MFC, a Keletiből a Budapest Honvéd jutott fel.

Futsal: rutinos brazil légióst igazolt a HVSE - Alakul a címvédő gárda játékoskerete

A bajnoki és kupacímvédő Haladás keretéből két brazil játékos – Luiggi és Henrique –, két alapember távozott, mindketten külföldön folytatják. Honfitársuk, Arnon Cassemiro viszont egy rövid, féléves spanyol kitérő után visszatért a zöld-fehér klubhoz. Sőt, a bajnokcsapat hivatalos honlapján jelenette be, hogy leigazolta a 29 éves, 179 centis Diogo Schlempert – a felek egy szezonra szóló szerződést közöttek. Schlemper eddig kizárólag hazájában, Brazíliában futsalozott, 2020 óta az I. osztályban szereplő Blumenau Futsal gárdáját erősítette, melyben 112 hivatalos mérkőzésen 33 gólt szerzett.
– Vezetőedzőnk, Felipe Conde kapcsolatrendszerére építve kerestünk játékost a brazil élvonalban Henrique Diniz pótlására. Mindenképpen egy tapasztalt futsalost szerettünk volna igazolni, akit Diogo személyében meg is találtunk. Rendkívül jó referenciákkal rendelkezik, és információink alapján  emberileg is illik a csapatunkba. Nagy segítségünkre lehet. A kreativitásának köszönhetően gólokat, gólpasszokat várunk tőle, de a védelem megbontására is képes. Fontos, hogy állítólag nagyon akaratos, nem csak várja a sikert, hanem képes is tenni érte – mutatta be a klub honlapján az új szerzeményt Pálmay Tamás szakágvezető.
A Haladás VSE keretének alakulása, távozott: Szalmás Zoltán, Luggi Longo, Henrique Diniz, Fehér Dániel, Kiss Patrik. Érkezett: Arnon Cassemiro, Diogo Schlemper.

Kereki Zoltán: gyenge volt az idei Eb...

Kereki Zoltán Kőszegen született, a helyi Textilesben kezdett játszani, 1971 és 1973 között a Körmendi MTE játékosa volt, 1974-ben került a Haladáshoz. Öt szezon alatt 163 élvonalbeli találkozón szerepelt, s védő létére 33 gólt szerzett, majd a ZTE színeiben folytatta pályafutását. A Haladással 1975-ben Magyar Kupa-ezüstérmét szerzett, 1976-ban pedig az év labdarúgójának választották – a Haladással a legjobb eredményét az 1976/1977-es idényben érte el, akkor a zöld-fehérek a bajnoki tabella ötödik helyén végeztek. 

Kereki Zoltán 37 alkalommal húzta magára a címeres mezt 1976 és 1980 között (31 alkalommal Haladás-játékosként!), hét gólt szerzett a válogatottban. Az NB I.-ben összesen 315 meccsig, 50 gólig jutott. Az 1978-as argentínai világbajnokságon a válogatott csapatkapitánya volt. Légiósként két évet játszott Ausztriában, a Wacker Innsbruckban – az osztrák élvonalban 1986-ban bronzérmes lett, aztán befejezte a profi futballt. Majd edző lett Nagykanizsán, aztán a ZTE utánpótlásában, később a felnőtt csapat mellett. Egy rövid időre 1990-ben – sportvezetőként – visszatért Szombathelyre. Dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás igazgatójaként – sok válogatott játékos sorsát egyengette. Manapság, 71 évesen az MLSZ ellenőreként járja az ország pályáit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában